- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Фатална грешка САД“: Амерички официр о погрешној процени војних могућности Русије

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаРуска артиљерија у зони специјалне војне операције у Запорошкој области
Руска артиљерија у зони специјалне војне операције у Запорошкој области - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2024
Пратите нас
Америчка Влада направила је огромну грешку, погрешно проценивши војне могућности Русије, написао је бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Макгрегор на својој страници на друштвеној мрежи „Икс“.
„Упорна тенденција у Белој кући и Конгресу да грубо потцењују руску технологију (нарочито хиперсоничне ракете), производне капацитете и спровођење војних операција била је фатална грешка“, истакао је он.
Макгрегор је такође нагласио да је стратешки неуспех Вашингтона у Украјини имао озбиљне последице по Европу, јер је преместио равнотежу снага ка Русији.
Руски председник Владимир Путин је децембра прошле године током разговора са Херојима Русије у Кремљу изјавио да одбрамбена индустрија земље „добија на замаху“, као и да производња постаје све напреднија.
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев је наглашавао да су могућности руске војне индустрије достигле ниво без преседана од окончања Другог светског рата.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала