Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Одлука о продужењу притвора Србину ухапшеном јуче на Брњаку у наредним сатима

© AP Photo / Visar KryeziuТзв. косовска полиција, илустрација
Тзв. косовска полиција, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
Пратите нас
Основни суд у Приштини донеће у наредних неколико сати одлуку да ли ће бити продужен притвор Србину Срећку Софронијевићу из Звечана кога је тзв. косовска полиција у суботу ухапсила на административном прелазу Брњак, изјавио је данас његов адвокат Небојша Влајић, након што је у том суду одржана седница.
Влајић је рекао да нема основане сумње да је Софронијевић учинио било какво кривично дело.
"Јавни тужилац је образложио свој захтев и ја сам се као Срећков бранилац противио томе и рекао да основане сумње да је учинио било које кривично дело нема и да не постоји опасност од бекства јер је он све време након догађаја за који се оптужује живео у својој кући у Звечану где га нико није тражио и одакле није покушао да побегне. Потпуно сам сигуран да то неће учинити ни сад", рекао је Влајић.
"Управо је у специјалном одељењу Основног суда у Приштини одржана седница за одређивање притвора која је заказана поводом захтева јавног тужиоца да се Срећку Софронијевићу из Звечана одреди притвор. Јавни тужиоц је образложио свој захтев и ја сам се као Срећков бранилац противио томе и рекао да основане сумње да је учинио било које кривично дело нема и да не постоји опасност од бекства , јер је он читаво време након догађаја за који се оптужује живео у својој кући у Звечану где га нико није тражио и одакле није покушао да побегне. Потпуно сам сигуран да то неће учинити ни сад", рекао је Влајић
Он је објаснио да је дошло до промене адвоката и да сада он брани Софронијевића јер је Дејан Васић од раније бранилац другог окривљеног у овом предмету.
"Што се тиче развоја у овом предмету, Срећков јучерашњи бранилац Дејан Васић који је од раније бранилац другог окривљеног у овом предмету, па је немогуће да по закону брани два окривљена", рекао је Влајић, преноси Танјуг.
Срећко Софронијевић кога су припадници специјалних јединица тзв. косовске полиције тешко ранили 13. октобра 2021. године у близини његове куће у Звечану када је од рафалних паљби и сузавца покушао да заштити и склони своје дете, ухапшен је у суботу због наводног "кршења уставног поретка Косова".
Он се терети и за наводна дела почињена 2021. године: "покушај тешког убиства”, “напад на службено лице”, “поседовање и неовлашћено држање оружја”, “позив на отпор” као и за “учешће у нередима”.
Претрес специјалаца тзв. косовске полиције у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2024
СРБИЈА
Ухапшен Србин са Косова и Метохије на прелазу Брњак
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала