- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нема више „Неверкузена“ – „триплета“ на талону и савршен сценарио за филм!

© AP Photo / Martin MeissnerБајер Леверкузен
Бајер Леверкузен - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2024
Пратите нас
Бајер Леверкузен је под тренерском палицом шпанског чаробњака Ћабија Алонса стигао до своје прве титуле у историји Бундеслиге. На тај начин „обрисали“ су надимак „Неверкузен“, који су им „пришили“ 2002. године када су остали без сва три трофеја. Сада, 22 године касније имају прилику да освоје три трофеја, што би био идеалан сценарио за филм!
Сви који прате фудбал, сасвим сигурно памте један од највећих бродолома у историји најважније споредне ствари на свету.
У распону од 26. априла до 15. маја 2002. године, Леверкузен је имао четири меча од којих су чак три била за три различита трофеја.
Пали су у трци за титулу Бундеслиге са Дортмундом, јер су изгубили од Нирнберга у гостима минималним резултатом, док су „милионери“ савладали у лудом мечу Хамбург резултатом 4:3. На тај начин су их престигли и Леверкузенова победа у последњем колу против Херте била је Пирова.
Уследило је финале Купа Немачке у Берлину са Шалкеом. Повеле су „аспиринџије“ преко Бугарина Димитра Бербатова, да би на крају тим из Гелзенкирхена славио 4:2.
И већ тада се назирао историјски неуспех и нешто невероватно. Остали су експресно без два од три трофеја.
А, шта тек рећи за финале Лиге шампиона против Реал Мадрида у невероватном и епском мечу, који се и дан-данас препричава међу фудбалским фанатицима и сладокусцима.
У Глазгову су ударили на Реалову чувену генерацију „Галактикоса“ и били су бољи тим, према мишљењу многих, али су на крају Мадриђани дошли до трофеја евроголом Зинедина Зидана - 2:1.
Бобан Марјановић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2024
СПОРТ
Бобијев шоу у Холивуду – бесплатна пилетина за све /видео/
Вероватно најлепши и најсавршенији ударац који је упутио легендарни Зи-Зу, оставивши „аспиринџије“ стондиране, и тада им је наденут надимак Неверкузен, тог 15. маја!
У преводу, уклети клуб који никада ништа неће освојити.
Леверкузен у сузама, шоку и неверици. Реке пива испијене су од туге, бола и немоћи.
Али, сада, 22 године касније велики „камбек“ клуба из Леверкузена. Поново су у игри за идентичан број трофеја – 3, с тим што су један већ освојили.
За промену! И то историјску, али су и те како у игри за још два. Тренер Ћаби Алонсо традиционално је, као што то у Немачкој обично бива, исполиван пивом из џиновских кригли и јасно је да ће тек тећи потоци пива, овога пута од среће, уколико буде - 3/3!
Наиме, Ливерпул као главни фаворит за освајање Лиге Европе, доживео је шокантан пораз од Аталанте на Енфилду резултатом 3:0, па ће у Бергаму имати паклено тежак задатак да надокнади огроман заостатак. Самим тим, Леверкузен који је рутински изашао на крај са Вест Хемом у Немачкој у првом мечу четвртфинала, избио је у први план за освајање трофеја, према светским кладионицама.
И ту је поново тај чувени Куп Немачке, где ће Ћабијев захуктали Бајер у финалу одмерити снаге са друголигашем Кајзерслаутерном.
Судећи како игра Леверкузен, као и то да 43 меча ове сезоне не знају за пораз, јасно је да су чуда могућа и да би за њих све могло да се заврши савршено, што је сушта супротност од сценарија из 2002. године.
Био би то без икакве дилеме савршен сценарио за филм!
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Ћаби Алонсо - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
СПОРТ
Историја је исписана – чудесни Алонсо „петардом“ одвео Аспиринџије до прве титуле!
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
СПОРТ
Голгетерски њух на делу – Јовић погодио за Милан /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала