- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надалов емотивни опроштај од Барселоне и најава за Париз: „За Ролан Гарос се умире“

© AP Photo / Tertius PickardРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2024
Пратите нас
Рафаел Надал, прослављени шпански тенисер, после пораза од Аустралијанца Алекса Де Минора у Барселони (7:5, 6:1), истакао је то био последњи његов меч у том граду, као и да ће све од себе дати тек на Ролан Гаросу.
Дуго се чекало на повратак Рафаела Надала који је успео да победи Флавија Коболија у првом мечу, али га је потом зауставио Алекс Де Минор. С обзиром да је већ најавио да је ово његова последња година у каријери „краљ шљаке“ поразом се опростио од Барселоне.
„Са скоро потпуном сигурношћу могу да кажем да се нећу поново такмичити овде. Волео бих да сам могао да будем још конкурентнији, али за мене је било лепо што сам могао да одиграм и два меча. Тешко ми је… Имао сам среће да на овом турниру испишем дивну историју, а сада ће други покушати да ме престигну. Све има почетак и крај, нема никакве драме“, рекао је Надал на терену „Рафаел Надал“.
План је да уколико га тело буде слушало игра у Мадриду, Риму и потом на Ролан Гаросу за који истиче да вреди умрети.
„У Мадриду ћу играти ако се будем осећао добро, сада морам да одрадим добру недељу тренинга. Током меча сам се осећао добро и уживао сам. Одлазим одавде убеђен у то да сам направио корак напред, није данас требало да будем на врхунцу. Ако ми тело буде добро реаговало на тренинге, верујем да ћу и у Мадриду направити корак напред. Ако тело издржи додатни терет, онда ћу моћи и ја да будем бољи – не говорим о победама, већ о томе да имам ниво игре да могу да се борим. У Мадриду мало боље, у Риму још мало боље, а у Паризу како Бог да. То ће бити тренутак да покушам да дам све од себе, то ће бити тренутак да умрем за то“, поручио је Надал који је 14 пута подигао трофеј на Ролан Гаросу.
Свестан је „Бик са Мајорке“ да од себе није могао да очекује превише висок ниво јер је последњи меч одиграо пре три месеца.
„Морао сам мало да успорим, између осталог, а од Бризбејна нисам могао да сервирам, тако да ми је сад тешко да нормално сервирам. Пре овог турнира одиграо сам само неке сетове на тренинзима, као и егзибицију у Лас Вегасу, ништа више. Тренутно не могу себи да дозволим да играм два-три сата на високом, компетитивном нивоу. Имао сам сада неке шансе, али дуго нисам играо, грешио сам форхендом“, рекао је Надал.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала