- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан прети да неће играти Куп против Звезде

© Фото : Приватна архива Партизан Хумска
Партизан Хумска - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2024
Пратите нас
Фудбалски клуб Партизан огласио се кратким саопштењем после пораза од Црвене звезде у 173. вечитом дербију. Незадовољни због начина на који је правду делио главни арбитар Павле Илић, клуб из Хумске је запретио да неће играти полуфинале Купа Србије, које је заказано за среду од 19 часова на Маракани против Црвене звезде.
Саопштење које је ФК Партизан издао свега неколико минута по завршетку вечитог дербија који је трајао чак 111 минута, преносимо у целости.
„Срамни судија који је покрао и уништио вечити дерби, урадио је оно за шта је и послат. Партизан ће размислити да ли ће играти полуфинале Купа Србије, јер не видимо сврху да играмо утакмицу, где ће неки Павле Илић већ одредити резултат. Срамотни судија Павле Илић већ је други пут заредом, на себи својствен, перфидан и поган начин, покрао ФК Партизан и уништио 173. вечити дерби. Човек који очито нема зрно стида, нити елементарног судијског знања потрудио се да измасакрира наш клуб и играче, који су се мушки борили против ривала, али и главног арбитра као 12. играча на другој страни терена. После још једне утакмице у којој нас је исти судија тешко оштетио и онемогућио да победимо меч, у ком смо у већем делу били бољи тим и имали смо вођство. Из тог разлога, Фудбалски клбу Партизан ће у наредним данима одлучити да ли ће уопште играти куп утакмицу са Црвеном звездом, јер не желимо да нас поново неки судијски дилетант Павле Илић и њему слични, које Судијска организација шаље по задатку, потцењују и одлучују о коначном резултату“, наведено је у саопштењу“, наведено је из ФК Партиза, који су огорчени суђењем у 173. вечитом дербију.
Није се на томе завршило, јер се врло брзо после тога огласио и спортски директор Партизана Ивица Краљ, који је такође био резигниран због суђења Павла Илића и дотакао се Купа Србије, које је заказано за 24. април на Маракани од 19 часова.
„Није проблем добити или изгубити, али ми је било непријатно да будем на Маракани. Судија је чувар затвора, али њему више приличи да буде с друге стране решетака. Њему и ономе ко га је послао. Жао ми је играча који су све то морали да трпе. Видећемо да ли има смисла више играти наредни меч. Ово је и порука свим навијачима Партизана да се ничему не надају и очекујем Илића на центру и у среду“, истакао је Ивица Краљ.
Ксандер Северина, нови фудбалер Партизана - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2024
СПОРТ
„Лепотица“ Северине /видео/
Александар Катаи - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2024
СПОРТ
Звезда после преокрета из пенала „сломила“ Партизан за „плус 10“!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала