- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Појачана контрола саобраћаја у Србији од 25. априла до 1. маја

© Sputnik / Лола ЂорђевићПолиција
Полиција  - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2024
Пратите нас
Пуковник Златко Беленцан из Управе саобраћајне полиције најавио је да ће саобраћајна полиција у периоду од 25. априла до 1. маја спровести мере појачане контроле саобраћаја, а 1. маја брзина ће се мерити непрекидно, 24 сата, са циљем превенције страдања у саобраћају.
Након што радар измери брзину и она буде непрописна, објаснио је Беленцан за Танјуг, на адресу власника возила стићи ће позив да се изјасни ко је управљао возилом у датом тренутку, а уколико власник то не учини сносиће законске последице.
„У наредном периоду имамо две активности - прво недеља превенције страдања у саобраћајним незгодама и међународна акција која ће се спроводити од 25. априла до 1. маја с тим да треба рећи да ће се 1. маја спровести тај маратон - брзина кретања без заустављања, и радиће се 24 часа, што значи да ће се максимално кориситити сви мерни уређаји у овом периоду“, рекао је Беленцан.
Нагласио је да ће се у наведеном периоду на свим путевима користити максималан број радарских уређаја, како стационарни на ауто-путу, Коридорима 10 и 11, ручни, као и они који се налазе у пресретачима.
Беленцан је рекао да је просек смртно страдалих у саобраћајним несрећама у Србији око 500 на годишњем нивоу, али да иако је то знатно мање него на почетку 21. века, и даље нису задовољни.
„Постигли смо ниво смањења саобраћајних незгода са погинулима за 3,8 одсто на годишњем нивоу, али наш план је био смањење од шест одсто. Када говоримо о броју повређених, 3.200 задобило је тешке телесне повреде у саобраћајним незгодама, а чак 16.000 њих који су лакше повређени“, упозорио је Беленцан.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала