- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак гледао спектакуларни „Ел Класико“: Барселона повела два пута – али Реал има свог хероја

© AFP 2023 / JAVIER SORIANOРеал Мадрида Барселона
Реал Мадрида Барселона - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
Пратите нас
Фудбалери Реал Мадрида савладали су Барселону у 32. колу Ла лиге резултатом 3:2 ,а „Ел Класико“ испратио је и Новак Ђоковић. Прави спектакл приређен је у Мадриду, а главни јунак поново је као и у Каталонији био Џуд Белингем.
Отказао је Новак Ђоковић учешће на мастерсу у Мадриду, али је ипак дошао у шпанску престоницу и то не због тениса већ због фудбала.
Најбољи тенисер света пратио је „Ел Класико“ који је почео на спектакуларан начин раним голом у шестом минуту.
Барселона је повела преко Андреаса Кристенсена и тако шокирала Реал, који је лако могао да само неколико минута касније прими још један гол, што се ипак није десило.
У 17. минуту оборен је Луис Васкез, а онда се повела жестока расправа, после чега је одлука судије била пенал. Шутирао га је Винисијус који је затресао мрежу за 1:1.
Десетак минута касније догодила се спорна ситуација када је Луњин успео да склони лопту са гол-линије коју је шутунуо Јамал. Неколико минута се већало, а после консултација са ВАР собом судија није признао погодак.
После неколико минута Барселона је тражила пенал поново због Јамала, али није било говора о томе. Прво полувремена обележила је и дирљива сцена када је Френки де Јонг на носилима напустио терен, а стадион Реала је аплаудирао.
Претили су гости, а онда и поново повели у 69. минуту када је Фермин Лопес затресао мрежу након што се лопта одбила од Луњина.
Занемео је „Сантјаго Бернабеу“, али радост Барселоне није трајал дуго јер је после четири минута Лукас Васкез погодио за ново изједначење. Страшно велику шансу имао је Винисијус, али је Тер Штеген уписао невероватно одбрану.
Претходни дуел у Ла лиги решио је Џуд Белингем, а то је учинио и у другом дуелу. Истекао је 90. минут, надокнада је почела, а Белингем је сјајно погодио десни угао и тако решио питање победника Ел Класика.
Ово је била трећа победа Реала у сусретима са Каталонцима ове сезоне и уједно вероватно и пресудна за освајање титуле првака Шпаније.
Светско првенство у боксу - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
СПОРТ
Велики Душан донео медаљу коју Србија чека пола века
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала