- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Почело је! МВП Јокић прегазио Лејкерсе

© AP Photo / Jack DempseyНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
Пратите нас
Kошаркаши Денвер нагетса савладали су Лос Анђелес лејкерсе 114:103 у првом мечу плеј-офа НБА лиге, на којем је Никола Јокић постигао 32 поена, 12 скокова и седам асистенција. Одиграо је Србин у МВП издању и показао зашто је први фаворит за ову награду.
Изабраници Мајкла Мелоуна одиграли су веома добру утакмицу на старту серије, а посебно импресивни су били у другом полувремену, које су добили 57:43.
Лејкерси су боље почели меч, добили су прву деоницу са 33:25, али су се Леброн Џејмс и Ентони Дејвис у једном моменту уморили од чувања Јокића, мало изгубили снагу, а тада су Нагетси почели да мењу и у другом полувремену за Језераше није било спаса.
Јокић је у свом ритму започео поход на нову шампионску титулу, а у томе су му помогли и саиграчи, Џамал Мареј са 22 поена, Портер је убацио 19, а Гордон и Колдвел-Поуп 12 поена.
У пораженом тиму Дејвис је постигао 32 поена, а Џејмс 27.
Подбацио је Дианђело Расел који је из игре шутирао 6/20, за три поена 1/9. Генерално Лејкерси нису бриљирали у шуту за три поена и можемо да кажемо да је овај плеј-оф по Јокића и екипу почео на одличан начин.
Наредни дуел ове две екипе заказан је за 23. април.
Партизан Хумска - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2024
СПОРТ
Партизан прети да неће играти Куп против Звезде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала