- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Западни медији: Руска офанзива биће покренута до јуна

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаРакетни систем 9К57 "ураган" у зони специјалне војне операције
Ракетни систем 9К57 ураган у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
Пратите нас
Летња руска офанзива претвориће се у катастрофу за украјинске оружане снаге ако Кијев не промени стратегију, пише „Форбс“.
„Руске снаге тренутно планирају операције за нову офанзиву која ће, највероватније, бити у потпуности покренута до јуна“, истиче лист.
Како се наводи у чланку, Оружане снаге Русије ће ракетирати и беспилотним летелицама нападати украјинске енергетске објекте како би оставиле украјинску војску без могућности да развија и испоручује дронове на фронт. Осим тога, Русија сада повећава бројност своје војске и опрема је новом напредном техником.
Да би преживела, Украјина ће морати да промени своју тактику – да престане да се ослања на артиљерију и пређе у дефанзиву, фокусирајући се на нападе пешадијом и оклопним возилима, оцењује аутор чланка.
Раније је директор америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијам Бернс изјавио да би Украјина могла да буде поражена у сукобу са Русијом до краја ове године. Прошле недеље је главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски признао да се за Украјину погоршала ситуација на бојном пољу због активних дејстава Русије која је, према његовим речима, почела да води офанзивне операције по топлом и сувом времену, постижући при томе тактичке успехе.
Паковање америчке артиљеријске муниције за слање украјинској војсци - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
СВЕТ
Амерички милијардер: Украјина ће у сваком случају претрпети крах
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала