- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Званично: Јокић МВП кандидат – познато ко му гледа у леђа

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
Пратите нас
НБА лига је у ноћи између недеље и понедељка саоштила да су Никола Јокић, Шеј Гилџес-Александер и Лука Дончић тројица кошаркаша који су у игри за освајање престижног МВП признања. Јасно је да је Србин и даље први фаворит...
Сва тројица су била најефикаснији у победама или поразу својих тимова на старту плеј-оф серије.
Никола Јокић је већ два пута добијао трофеј намењен најкориснијем кошаркашу америчке НБА лиге, док Словенац и Канађанин још нису имали ту част и привилегију да их неко и званично назове најбољим, када је НБА лига у питању.
Чињеница је да и да је кошаркашки геније из Сомбора прошле сезоне брутално покраден, јер је одиграо нестварну сезону и водио је Денвер до историјске шампионске титуле, односно прстена, а МВП је био Џоел Ембид. На крају је Америка делимично решила да се искупи и да исправи неправду, тиме што је Јокићу доделила МВП признање у великом финалу, што се односи на плеј-оф серију.
Адетокумбо, Ембид и остали су и званично отпали, остала су тројица најужих кандидата на челу са Јокићем, који има далеко веће шансе да изађе као победник из трке са Луком Дончићем, за ког је рекао да заслужује у будућности да буде МВП, и сјајним кошгетером Оклахоме Шеј Гилџус-Александером.
Подсетимо, Никола Јокић предводио је Денвер до тријумфа на старту плеј-оф серије против Лос Анђелес Лејкерса 114:103, док је Дончић са Даласом доживео пораз од Лос Анђелес Клиперса - 109:97.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Ивица Зубац  - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
СПОРТ
Даласових осам за заборав и Хрват као „икс фактор“ у Холивуду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала