- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Даласових осам за заборав и Хрват као „икс фактор“ у Холивуду

© AP Photo / Ashley LandisИвица Зубац
Ивица Зубац  - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
Пратите нас
Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса повели су на старту плеј-оф серије против Даласа, након што су на свом паркету у Холивуду славили резултатом 109:97. Меч је решен у другој четвртини у којој су Мавси убацили мизерних осам поена!? Лука Дончић је сусрет окончао са 33 поена, док је „икс фактор“ код домаћих био Хрват Ивица Зубац са дабл-дабл учинком.
Један Лука Дончић није довољан за Холивуд! Словенац је упркос 33 поена и 13 скокова одиграо меч за заборав, јер осим што је његов Далас изгубио од Клиперса, он је узео чак 26 шутева, убацивши свега 11. Лука је тројке шутирао 4/12, док је са линије пенала имао 7/8.
Одличан је био Кајри Ирвинг који је имао 31 поен и седам ухваћених лопти, четири асистенције, уз далеко веће проценте погођених шутева из игре – 10/18.
С друге стране, Лос Анђелес Клиперси су боље отворили меч и добили су прву четвртину са 34:22, док су у другој били још суровији. Нестварном одбраном спустили су госте из Тексаса на мизерних осам поена!?
Блистао је Хрват Ивица Зубац са 20 поена и чак 15 скокова уз једну асистенцију за 33 и по минута проведених на паркету.
Најефикаснији играч тима из Ел-Еја био је Џејмс Харден са 28 поена уз осам додавања ка саиграчима. Разиграо се Харден, подсетио на старе славне дане у тандему са Раселом Вестбруком, с којим је пре десет и кусур година жарио и палио у дресу Оклахоме.
Вестбрук је сусрет окончао такође са двоцифреним учинком, нешто скромнијим јер је на свом конту имао 13 поена уз по четири скока и исто толико асистенција.
За разлику од друге четвртине у којој су Клиперси били сурови – 22:8, уследила је трећа у којој су оба тима цепала мрежице – 31:34.
Ипак, Дончићу и друговима није било спаса и повратка после мизерне друге деонице, па су на крају погнуте главе напустили паркет – 109:97.
После тог сусрета одиграна су још два меча плеј-офа НБА лиге, а Милвоки је без прве звезде Јаниса Адетокумба успео да слави против Индијана резултатом 109:94, док је Охлахома у драматичној завршици победила Њу Орлеанс Пеликансе – 94:92.
Код Бакса је улогу лидера и недостатак Адетокумба надокнадио Демијан Лилард. Искусни амерички плејмејкер затрпао је кош Пејсерса са 35 поена, имао је шест скокова и три асистенција, а подршку је имао од Криса Мидлтона који је меч завршио са дабл-дабл учинком 23 поена и 10 скокова.
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
СПОРТ
Солидни Јовић и Мајами прегажени – доминација Бостона у првом мечу
У редовима Индијане најбољи је био Паскал Сјакам са 36 поена и 13 скокова.
Најдраматичније је било у мечу Оклахоме и Њу Орлеанса, где су гости имали шут за победу уз звук сирене.
Водио је домаћин 94:92, а Си Џеј Меколум имао је тројку за победу уз звук сирене, али је лопта завршила на другом обручу.
Звезда вечери био је Канађанин Шај-Гилџес Александер који је погодио тројку за 93:90, а меч је завршио са 28 поена.
НБА резултати
Л.А. Клиперс – Далас 109:97
Милвоки – Индијана 109:94
Оклахома – Њу Орлеанс 94:92
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
СПОРТ
Како је Јокић стигао у Денвер: Смешна прича и један папир који је пресудио
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала