Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштинска делегација задржана на улазу у зграду УН, седница Савета Безбедности каснила

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаЗаседање Савета безбедности УН
Заседање Савета безбедности УН - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
Пратите нас
Председавајућа Савету безбедности УН и стална представница Малте при УН Ванеса Фрејзер отворила је седницу о шестомесечном извештају УНМИКА о Косову и Метохији, али је убрзо уследило њено краће одлагање, јер је, како је појаснила, цела делегација Приштине задржана на улазу због УН процедура.
Фрејзер, је након вишеминутне паузе и провере информација које је добила, нагласила да је реч о протоколу УН, због који су неки учесници задржани на улазу.

"Протокол УН није дозволио целој делегацији Косова да уђе у зграду и морамо да их чекамо како бисмо наставили седницу", рекла је Фрејзер уз претходну констатацију да је учесници састанка гледају "бледо" (јер нису добили никакво објашњење за одлагање почетка седнице).

Пре него што је уочено да делегација Приштине није на седници, а коју предводи председница привремених приштинских институција Вјоса Османи, Фрејзер је позвала председника Србије да седне и протокол да допрати чланове делегације Србије у којој је и Марко Ђурућ.
СБ УН расправља данас о новом, шестомесечном извештају генералног секретара УН Антонија Гутереша о раду Мисије УН на Косову.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала