- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Радник теже повређен од струјног удара на железничкој станици у Панчеву

© Sputnik / Александар МилачићВозило Хитне помоћи
Возило Хитне помоћи - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
Пратите нас
Радник фирме која обавља послове обезбеђења, теже је повређен јутрос од струјног удара из контактне мреже изнад пруге у железничкој станици „Панчево главна“, саопштила је „Инфраструктура железнице Србије“.
Несрећа се догодила нешто пре осам часова на петом колосеку, док је радник обилазио теретни воз и вагоне који су се налазили у станици. Радник је том приликом ушао у струјно коло контактне мреже изнад пруге и доживео струјни удар.
У саопштењу се подсећа да кроз контактну мрежу пролази струја високог напона од 25.000 волти, а струјно коло може да буде и по неколико метара од струјних водова.
„Из Инфраструктуре железнице Србије“ објашњавају да у таквим случајевима није неопходно да се додирну водови, већ је довољно да се само уђе у струјно коло и доживи струјни удар, који се најчешће трагично завршава.
То предузеће још једном упозорава и апелује да се не прилази контактној мрежи и зони високог напона изнад пруге, као и да се поштују прописи и сви знакови упозорења у близини пруге, како људски животи не би били угрожени.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала