Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић са изаслаником Берлина: Спонзори да повуку предлог резолуције о Сребреници

© Фото : Уступљено Спутњику/Министарство одбране СрбијеМинистар одбране Милош Вучевић са изаслаником Министарства спољних послова Немачке за Југоисточну Европу, Турску, ОЕБС и Савет Европе Михаелом Рајфенштулом
Министар одбране Милош Вучевић са изаслаником Министарства спољних послова Немачке за Југоисточну Европу, Турску, ОЕБС и Савет Европе Михаелом Рајфенштулом  - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
Пратите нас
Министар одбране Милош Вучевић рекао је данас, у разговору са изаслаником Министарства спољних послова Немачке за Југоисточну Европу, Турску, ОЕБС и Савет Европе Михаелом Рајфенштулом у Београду, да Србија тражи да спонзори повуку предлог резолуције о Сребреници и тиме допринесу помирењу у региону.
Вучевић је указао на то да ће се подношењем резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН продубити поделе унутар саме Босне и Херцеговине, с обзиром на то да не постоји консензус око овог "веома осетљивог питања", саопштило је Министарство одбране.
Он је подсетио да је Србија јавно осудила злочин у Сребреници.
Вучевић је истакао и да гласање за чланство тзв. Косова у Савету Европе представља опасан преседан и нарушавање суверенитета и територијалне целовитости Србије, као пуноправне чланице УН и Савета Европе, саопштило је Министарство одбране.
Саговорници су нагласили да су евроинтеграција региона и деескалација и стабилизација безбедносних прилика заједнички интерес.
Вучевић је констатовао да су билатерални односи две земље развијени и да их карактерише интензивна сарадња на бројним пољима.
Србија, како је додао, посебно цени Немачку као веома значајног економског партнера.
Рајфенштул се сагласио са оценом да је сарадња две земље стабилна и пренео очекивање да ће се сарадња у будућности додатно унапредити.
Он је, такође, нагласио да је Србија веома важан партнер Немачке на Западном Балкану.
Саговорници су оценили као успешну посету министра одбране Немачке Бориса Писторијуса Београду у фебруару.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала