- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Одржан скуп поводом Дана Војске Србије

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEОдржан скуп поводом Дана Војске Србије
Одржан скуп поводом Дана Војске Србије - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2024
Пратите нас
Дана Војске Србије начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић организовао је данас у касарни "Бањица 2" у Београду скуп Генералштаба Војске Србије, коме је присуствовао и министар одбране Милош Вучевић.
Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, данашњи скуп почео је минутом ћутања и одавањем почасти недавно настрадалом припаднику 72. бригаде за специјалне операције заставнику Мијодрагу Тошковићу.
На скупу је прочитана честитка председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића поводом данашњег празника, а начелник Генералштаба генерал Мојсиловић уручио је Златну плакету Војске Србије министру Вучевићу, у знак захвалности за изузетну сарадњу и подршку коју је током обављања функције пружио припадницима Војске Србије.
Генерал Мојсиловић, у свом обраћању, истакао је да је у години за нама направљен значајан искорак у изградњи способности Војске Србије и изразио уверење да ћемо, ослоњени на сопствене снаге и уз чврсту подршку државног руководства, наставити путем убрзаног јачања и развоја у свим сегментима.
"Војска Србије данас је посебно организована, обучена и опремљена да у извршавању својих борбених и неборбених задатака, који су утврђени Стратегијом одбране и војном доктрином, може са успехом да се супротстави савременим безбедносним ризицима и претњама", поручио је начелник Генералштаба.
Током скупа, начелник Генералштаба уручио је награде и похвале заслужним припадницима који су значајно допринели унапређењу оперативних и функционалних способности Војске Србије између два празника.
Присутнима је приказан филм Војнофилмског центра "Застава филм" Управе за односе са јавношћу о резултатима рада Војске Србије између два празника.
Министар Вучевић и генерал Мојсиловић обишли су изложбу старих и ретких књига и савремених публикација, коју је поводом Дана Војске Србије, у касарни "Бањица 2", приредио Универзитет одбране.
Скупу су присуствовали чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба, епископ липљански и војни Доситеј и припадници Генералштаба Војске Србије.
Одлуком о одређивању Дана Војске Србије и других војних празника, за Дан Војске Србије одређен је 23. април, у знак сећања на дан када је у Такову 1815. године, на Цвети, донета одлука о почетку Другог српског устанка за ослобођење Србије од отоманске империје.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала