- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хамадов епски преокрет за прву мастерс победу у каријери: Кецмановић такође славио – Лајовић поражен

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
Хамад Међедовић, млади српски тенисер дебитовао је победом на мастерсу у Мадриду против Александра Ковачевића и то после преокрета резултатом 4:6, 7:5, 6:4. Победу је остварио и Миомир Кецмановић који је савладао Жижен Жанга резултатом 6:3, 6:2 .Поражен је једино Душан Лајовић у два сета од Бразилца Тијаго Монтеира резултатом 6:4, 6:3.
Деби Хамада Међеводића на мастерсу није био лак иако је противник Александар Ковачевић такође у главни жреб ушао као квалификант.
Велика борба водила се у првом сету током ког је Хамад први стигао до брејк лопте, али није успео и да је искористи. Неизвесно је било у наредним гемовима, а онда у најнезгоднијем тренутку амерички тенисер прави брејк после ког је освојио и сет.
У другом сету догодила се обрнута ситаиција. Обојица тенисера играли су фантастично и агресивно, а овога пута је Ковачевић први имао прилику да направи брејк, али је ни он није искористио.
Мучио се српски тенисер у својим сервис гемовима, али их је и добијао , да би на крају највећа драма била одиграна у 12. гему где је Међедовић искористио тек пету брејк односно сет лопту.
Размена снажних, дубоких лопти настављена је и у сету одлуке, а велике муке Хамад је имао у петом гему који је успео да освоји после маратонских поена и две спасене брејк лопте.
Није попуштао Хамад, а силовитом форхенд паралелом стигао је до три везане меч лопте! Користи трећу и уписује своју прву, велику мастерс победу. У другом колу играће против Јиржија Лехечке.
Победу је остварио и Миомир Кецмановић. Имао је изузетно тежак задатак против Жинжен Женга, али је то била прилика да покаже свој најбољи тенис, што је и урадио.
Силовито су летели Мишини форхенди од самог старта и заслужено је први стигао до брејка. Кинез своју прилику није искористио, а српски тенисер одржао је изузетно висок ниво игре и тако освојио први сет.
Очекивало се да Женг буде тај који ће појачати ритам, али уместо тога још снажније је ударао Кецмановић који је једноставно плесао на мадридској шљаци.
Један брејк, други брејк и чинило се да је све готово. Кинески тенисер никако није успевао да одговори Миомиру и тако је српски тенисер уписао велику победу.
Добро је сервирао, још боље ударао форхенде, а сјајан је био и на мрежи. Уписао је 20 винера и подсетио нас колико маестрално може да игра. Вратиће ова победа Миомиру самопоуздање, али и бољи пласман јер ће поново ући у првох 60.
Неће му бити лако у наредном мечу јер га чека Каспер Руд који је у никад бољој форми.
Лајовић је на претходном турниру у Шпанији стигао до полуфинала Барселоне, где га је зауставио после велике борбе и преокрета Грк Стефанос Циципас, па је велика вероватноћа да га је у Мадриду стигао умор.
Иако је имао улогу фаворита против Бразилца, који је чак 53 позиције слабије рангиран и налази се на 118. месту АТП ранг-листе, Лајовић је релативно лако поражен.
Ништа није указивало на такав сценарио, с обзиром на то да се уводним девет гемова играло гем за гем, без брејка, а онда је Лајовић несхватљиво изгубио сва четири поена на сопствени сервис, што је Бразилцу без изгубљеног поена донело брејк, самим тим и први сет, после 36 минута игре.
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
СПОРТ
Звезда суспендовала Илића на 72 сата
Психолошка предност била је на страни Тијага Монтеира, који је фуриозно отворио други сет. Експресно је стигао до "крађе" сервиса српском тенисеру и повео је са 2:0, затим је потврдио брејк.
Први гем у другом сету Душан је освојио за 3:1, али како до краја другог сета није успео да дође до рибрејка, тако је на крају Бразилац приредио изненађење на самом старту Мадрида и пласирао се у наредно коло, док је Лајовић завршио учешће. Наредни противник Бразилцу биће управо Стефанос Циципас, који је поразио Лајовића у полуфиналу турнира у Барселони.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
СПОРТ
Новак „громовник“ тренирао на Кошутњаку /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала