- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хиро је херој, а Јовић фантастичан – шок у Бостону уз рекорд Мајамија /видео/

© AP Photo / Doug McSchoolerНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
Кошаркаши Мајами Хита предвођени Тајлером Хиром дошли су до брејка против Бостона у другом мечу плеј-офа осмине финала НБА лиге – 111:101. Херој је био Тајлер Хиро са 24 поена, док је српски репрезентативац Никола Јовић одиграо одличан меч, убацио је 11 поена уз девет скокова, шест асистенција и три украдене лопте.
Шок у Бостону, Мајами је успео да изједначи у серији, која се сели на Флориду где ће бити одиграна наредна два меча, а први је заказан за ноћ између суботе и недеље.
У другом мечу који је одигран исте вечери у Америци, Оклахома је убедљиво савладала Њу Орлеанс Пеликансе резултатом 124:92 и води 2:0 на старту плеј-оф серије. Блистао је Шај Гилџес-Александер са 33 поена, три скока и пет асистенција.
Када је у питању окршај Селтикса и Хита, гости су без прве звезде Џимија Батлера успели да изненаде и да стекну предност, јер наредна два меча играју пред својим навијачима.
Келтима није помогла ни фантастична партија Џејлена Брауна који је сусрет окончао са 33 поена, пратио га је Џејсон Тејтум са 28 убачених поена.
Блистао је с друге стране поменути херој Мајамија - Тајлер Хиро са 24 поена и чак 14 асистенција за непуних 39 минута проведених на паркету.
Дабл-дабл учинак имао је и Бам Адебајо - 21 поен, 10 скокова, а запажену улогу имао је и Кејлеб Мартин који је убацио 21 поен.
Српски репрезентативац Никола Јовић одиграо је још један фантастичан меч и био је човек од поверења тренера Ерика Сполстре. "Крадљивац" Јовић је у три наврата успео да отме лопту ривалу и био је фантастичан у дефанзивним задацима, а кошгетерски се зауставио на 11 поена и чак девт ухваћених лопти за 24 минута и 53 секунде на паркету.
Мајами је против Бостона успео да постави нови рекорд франшизе у плеј-офу када је у питању број погођених тројки. Чак 23 пута су погодили Јовић и другови. Предњачио је Тајлер Хиро са шест, пратио га је поменути Кејлеб Мартин, који је из шест покушаја чак пет пута био прецизан.
Фантастичан је био и Јовић у том сегменту, јер је девет од 11 поена постигао ван линије за три поена, а момак рођен у Лестеру шутирао је високих 75 одсто - 3/4.
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
СПОРТ
Незапамћено кошаркашко саопштење – од „грубих операција“ до „масакра“: „Покажите нам поштовање“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала