- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак изгубио од Димитрова и обезбедио му бољи хотел – Бугарин открио урнебесну причу

© AFP 2023 / JULIEN DE ROSAНовак Ђоковић и Григор Димитров
Новак Ђоковић и Григор Димитров - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић и Григор Димитров током каријере одиграли су 13 међусобних мечева, а само из једног бугарски тенисер је изашао као победник. То се догодило у Мадриду пре пуних 11 година, а Григор се врло добро сећа тог дуела.
Три пута је током каријере Новак Ђоковић освојио мастерс у Мадриду, али је на истом том мету често знао и да изгуби неочекивано рано што се догодило и 2013. године.
Тада га је савладао Григор Димитров већ у другом колу, а за Бугарина је та победа била од велике важности, што је открио 11 година касније.
„Сећам се одлично тог меча. Дошао сам нешто раније у Мадрид. Сећам се да сам одсео у неком веома сумњивом хотелу. А онда, када сам сазнао да морам да играм, рекао сам: 'У реду, да видимо, време је.' И желео сам да победим да бих могао да добијем нешто новца за други хотел“, открио је Димитров.
Памтиће бугарски тенисер ту победу јер једина против Новака коју је уписао током каријере, а заправо јој се уопште није надао.
„Желео да видим где сам, и то је било то, да идем за својом игром. Очекивања заиста није било. Све што сам желео је да изађем и одиграм најбоље што сам могао, да видим какав ће бити исход. И показало се да је прилично добро. Била је то једна од оних посебних ноћи. То је дефинитивно био један од мојих омиљених тренутака овде у Мадриду“, рекао је Димитров.
Бугарин има сјајну сезону, освојио је турнир у Бризбејну, а поред тога има финала Мајамија и Марсеја. У Мадриду креће од борбе против Јакуба Меншика.
Ергин Атаман  - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
СПОРТ
Евролига покренула поступак – Турчину и Грцима стигао одговор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала