- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Тужилаштво се огласило - познат узрок смрти породиље у Врању, могуће несавесно поступање лекара

© Alexey Maishev / Уђи у базу фотографијаЛекар, илустрација
Лекар, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
Више јавно тужилаштво у Врању саопштило је да је обдукција показала да је узрок смрти породиље М. А из околине Прешева 17. априла, руптура материце са последичним искрварењем и да би се у том случају могло радити о кривичном делу несавесног пружања лекарске помоћи које се због смртне последице може квалификовати као тешко дело против здравља људи.
Главни јавни тужилац у Врању Данијела Трајковић навела је да ће Више јавно тужилаштво предмет проследити на даљу надлежност Основном јавном тужилаштву у Врању, с обзиром на то да је Основно јавно тужилаштво надлежно за тешко дело против здравља људи.
Полицијски службеници су прикупили потребна обавештења и од супруга преминуле М.А, који је је захтевао да надлежни државни органи утврде узрок смрти и придружио се кривичном гоњењу уколико се утврди да је неко кривично одговоран за смрт његове супруге, наводи се у саопштењу ВЈТ.
Како је саопштено, Полицијска управа у Врању поступила је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Врању и предузела све потребне радње ради утврђивања свих релевантних околности везаних за смрт М. А.
„Дана 24.4.2024. године, Вишем јавном тужилаштву у Врању достављен је Извештај о свим предузетим радњама, као и претходни Патоанатомски налаз Завода за судску медицину у Нишу у погледу узрока смрт пок. М.А. рођене 1987. године, који је урађен по захтеву Здравственог центра у Врању", саопштило је ВЈТ у Врању.
Имајући у виду да је обдукција показала да је узрок смрти породиље руптура материце са последичним искрварењем, Више јавно тужилаштво ће, како је саопштено, предмет проследити на даљу надлежност Основном јавном тужилаштву у Врању, обзиром да се у конкретном случају може радити о нехатном извршењу кривичног дела несавесно пружање лекарске помоћи , које се због смртне последице може квалификовати као тешко дело против здравља људи, за које је надлежно Основно јавно тужилаштво.
Доктор - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2024
ДРУШТВО
Смењен начелник гинекологије у Врању због смрти породиље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала