- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Тужилаштво у Зајечару реаговало поводом смрти брата осумњиченог за убиство Данке Илић

© Sputnik / Лола ЂорђевићВиши суд у Београду
Виши суд у Београду  - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
Након пријема обдукционог записника Института за судску медицину Београд, Више јавно тужилаштво у Зајечару предложило је данас да се у друго тужилаштво измести истрага о смрти Далибора Драгијевића, који је преминуо у полицијском притвору 7. априла после привођења због сумње да је свом брату помогао да сакрије тело двогодишње Данке Илић.
ВЈТ у Зајечару је поднело предлог за супституцију надлежности у поступку поводом смрти Д.Д, у складу са Методологијом за истрагу у случајевима злостављања, саопштено је данас из тог тужилаштва.
ВЈТ у Зајечару наводи да се из тих разлога није оглашавало у вези са случајем.
Предлог за супституцију се, у складу са Закону о јавном тужилаштву, подноси непосредно вишем главном јавном тужиоцу, што је у овом случају главни јавни тужилац Апелационог јавног тужилаштва у Нишу, који треба да одлучи да ли ће и које више јавно тужилаштво поступити у поступку поводом смрти Драгијевића.
Драгијевић је преминуо 7. априла у Полицијској станици у Бору, где је био приведен због сумње да је помогао свом брату Дејану да сакрије тело двогодишње девојчице Данке Илић која је нестала 26. марта у Бањском пољу код Бора.
Полиција је, након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, ухапсила С. Ј. и Д. Д. из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.
Тело девојчице још увек није пронађено.
Закон о јавном тужилаштву у члану 21 прописије да „непосредно виши главни јавни тужилац може образложеним решењем овластити ниже јавно тужилаштво да поступа у ствари из надлежности другог нижег јавног тужилаштва ако је надлежно јавно тужилаштво спречено из правних или стварних разлога да поступа у предмету“, што је решење о супституцији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала