- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рубљов победио после скоро два месеца

© THOMAS COEXАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
Пратите нас
Андреј Рубљов, руски тенисер, уписао је прву победу после готово два месеца. Осми рекет света пласирао се у треће коло мастерса у Мадриду победом над Аргентинцем Факундом Багнисом резултатом 6:1, 6:4.
У великој кризи био је Андреј Рубљов који је на турнирима у Мајамију, Монте Карлу и Барселони испадао на старту. Последњу победу руски тенисер уписао је пре тачно 50 дана против Ендија Марија у Индијан Велсу, али је и тада испао већ у трећем колу када га је савладао Јиржи Лехечка.
Никако није ишло Андреју који је често био изузетно нервозан и није могао да пронађе свој најбољи тенис, а онда је стигао у Мадрид где су се ствари коначно промениле.
У првом колу Рус је био слободан, док је у другом за 90 минута савладао Факунда Багниса који није имао готово никакве шансе.
На почетку није деловало да ће тако бити јер је Аргентинац имао три брејк лопте у првом гему. Након што их је спасао Рубљов је направио брејк, касније и још један и тако је без проблема освојио први сет.
Одмах је одузео сервис гем противнику и у наредном сету, али је Багнис узвратио. У седмом гему Рубљов прави још један брејк и тиме је како се испоставило ставио тачку на меч.
Да ли се заиста враћа у форму или противник није био довољно добар биће познато у трећем колу где Андреј има тежи задатак против Алехандра Давидовича Фокине.
У наредну рунду пласирао се и Карлос Алкарас, шпански тенисер, који је рутински савладао Александра Шевченка, казахстанског тенисера руског порекла, резултатом 6:2, 6:1. Млади Шпанац у трећем колу играће против Тијага Сејбота Вајлда.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
СПОРТ
Награда коју је заслужио само Новак Ђоковић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала