- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Човек коме је Америка дозволила да ради шта хоће – без казне /видео/

© AP Photo / Charles KrupaЏоел Ембид
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
Пратите нас
Џоел Ембид, момак који је изазвао готово дипломатски скандал гажењем дате речи Француској и одлуком да постане држављанин и репрезентативац Америке, има невероватан третман у НБА лиги.
Виктор Троицки - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
СПОРТ
Виктор за јединство Србије – и нова срећна детињства
Ембид је прошле сезоне практично на поклон добио МВП признање, да Никола Јокић не би трипут узастопно био лауреат, а у актуелној је демонстрирао потпуну немоћ.
Не само да је муке мучио са повредама, већ и када се вратио на паркет, осим индивидуалног учинка, ништа добро није донео својој екипи Филаделфије – и чини се да је на путу да то понови.
Без сумње екстремно талентовани кошаркаш превише пажње поклања „кукању“ и тражењу заштите од судија које га ионако штите.
У мечу који је његова Филаделфија морала да добије да би избегла 3-0 у серији са Њујорком, Ембид је убацио 50 поена, а свом учинку је додао и неколико бруталних удараца упућених ривалима.
Шутирао је Ембид противнике у међуножје, обарао их као кегле и поврх свега – вукао за ноге док беспомоћно седи на паркету.
За све је кажњен само једном неспортском грешком, ниже категорије, што довољно сведочи о томе да има статус „белог медведа“ и да му је све дозвољено – питање је само да ли ће се и како снаћи у ФИБА правилима на Олимпијским играма где сасвим сигурно неће бити прилика да без последица малтретира противнике и урла на судије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала