- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији приведен још један осумњичени за терористички напад у „Крокусу“

© Следственный комитет РФ / Уђи у базу фотографијаХапшење лица умешаних у терористички напад на "Крокус сити хол"
Хапшење лица умешаних у терористички напад на Крокус сити хол  - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
Пратите нас
Руске снаге безбедности привеле су још једно лице које се сумњичи да је умешано у терористички напад у „Крокус сити холу“, саопштено је Спутњику из безбедносних органа.
„У оквиру истраге у кривичном поступку, који је покренут поводом терористичког напада у 'Крокусу', приведено је још једно лице“, рекао је наш саговорник, али није навео друге детаље.
Руски медији открили су да се ради о Џумохону Курбонову којем је раније одређено задржавање на 15 дана због ситног хулиганизма

Напад на „Крокус сити хол“

У терористичком нападу на посетиоце концерта 22. марта у „Крокус сити холу“ погинуле су 144 особе, од чега шесторо деце, а повређена је 551 особа.
Четворица терориста, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су белим „реноом“ покушавали да побегну у Украјину.
Из њихових изјава произлази да је напад изведен за новац, али се за сада не зна са сигурношћу који су били њихови мотиви за напад и ко су налогодавци једног од најкрвавијих терористичких напада у историји Русије.
Московски суд одредио им је притвор до 22. маја. Оптужени су за тероризам и признали су кривицу, а за то дело прети им доживотна робија.
Погледајте још:
Президент Владимир Путин провел совещание с членами правительства - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
РУСИЈА
Путин: Сви умешани у терористички напад у „Крокусу“ морају бити кажњени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала