- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кијев престао да користи „абрамсе“ због супериорности руских дронова; Посланик Раде: Да, истина је

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаТенк "абрамс" погођен код Авдејевке
Тенк абрамс погођен код Авдејевке - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
Пратите нас
Украјина је престала да примењује америчке тенкове „абрамс“ због активности руских дронова, који су их учинили сувише рањивим на бојном пољу, пише АП, позивајући се на америчке војне званичнике.
„У овом тренутку, тенкови су повучени са лиије фронта и Сједињене Америчке Државе ће радити са Украјинцима на промени тактике“, изјавио је заменик председника Здруженог комитета начелника штабова адмирал Кристофер Грејди и представник министарства одбране, који је потврдио овај корак, али је желео да остане анониман, наводи се у чланку.
Други неименовани високо рангирани представник Пентагона је истакао да широка примена дронова на фронту означава да „нема отвореног терена преко кога може једноставно да се прође без опасности од откривања“.

Посланик Раде потврдио вест

Посланик Врховне раде Украјине Максим Бужански потврдио је да су Оружане снаге Украјине повукле америчке тенкове „абрамс“ са фронта због њихове рањивости пред руским дроновима.
„Да, променио се карактер рата, оклопна техника вредна милионе постаје лак плен за дронове који коштају неколико хиљада долара, то је очигледно“, написао је посланик на свом Телеграм каналу.
Према његовим речима, 31 амерички тенк је постао „неподобан за уобичајену употребу“.
Он је додао да је предаја тенкова „абрамс“ и „леопард“ извршена у циљу да се „некако повећа паритет у оквиру оклопних возила“ Оружаних снага Украјине.
Претходно је портпарол Кремља Дмитриј Песков истакао да су руски војници од самог почетка говорили да ће ови амерички тенкови горети као и остали.
Крајем септембра 2023. године, координатор за стратешке комуникације Савета за националну безбедност Беле куће Џон Кирби саопштио је да је у Украјину стигла прва партија америчких тенкова „абрамс“.
Према његовим речима, Вашингтон је обећао Кијеву 31. борбено возило.
Према писању западних медија, у Украјини је за последња два месеца онеспособљено најмање пет тенкова „абрамс“. Поред тога, руски војници уништили су десетине немачких тенкова „леопард“, неколико британских „челенџера“ и француских АМХ-1010RC.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала