- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезде близу гашења! /видео/

© AP Photo / Mike StewartЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
Пратите нас
Екипе Милвокија, Клиперса и Финикса, састављене од великих НБА звезда, доживеле су поразе у мечевима против Индијане, Даласа и Минесоте.
Индијана је после продужетка савладала Милвоки са 121:118, предвођена Мајлсом Тарнером који је имао 29 поена, док је Тајрис Халибартон стигао до трипл-дабла са 18 поена, 16 асистенција и десет скокова.
Сјајни тандем је водио Индијану до тријумфа и вођства у серији од 2-1.
На другој страни, у одсуству Јаниса Адетокумба, најбољи је био Крис Мидлтон са 42 поена, Демијен Лилард је додоа 28, а Боби Портис уз 17 поена и чак 18 скокова.
До 2-1 је против Клиперса стигао и тим Даласа, победом од 101:90 у којој је Лука Дончић био на корак од трипл-дабла (22 поена, десет скокова, девет асистенција), док је Кајри Ирвинг убацио један поен мање.
Занимљиво је истаћи, Дончић је имао учинак какав је током сезоне често имао Никола Јокић, недостајало му је једно да би имао трипл-дабл па је такав резултат назван "сомборским дабл-даблом".
У пораженом тиму Џејмс Харден и Норман Пауел су уписали по 21 поен, а подбацили су Кавај Ленард са свега девет и Пол Џорџ са само седам поена.
Чишћење из прве рунде се смеши Финиксу, забележио је трећи пораз у серији против Минесоте са 126:109.
Победнички тим је предводио бриљантни Ентони Едвардс са 36 поена, Руди Гобер је имао 19 уз 14 скокова, док је Карл Ентони Таунс имао 18+13.
У екипи Финикса „велика тројка“ није била довољна за победу, Бредли Бил је уписао 28 поена, Кевин Дурент три мање, а Девин Букер је остао на 23 уз осам асистенција.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала