- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко је сада „краљевић“, а ко „просјак“? /видео/

© AFP 2023 / JONATHAN DANIELЛеброн Џејмс и Никола Јокић
Леброн Џејмс и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
Пратите нас
Није Никола Јокић никада био вољан да увесељава масе, такав је какав јесте, још од времена проведеног у Меги. И као такав наставља да доминира на сваком терену, али и да се на некакав кармички начин свети онима који су желели да га унизе.
Један од таквих је Леброн Џејмс, самопроглашени „краљ кошарке“ коме ће, по свему судећи Јокић са својом дружином из Денвера завршити каријеру без још једног покушаја напада на НБА титулу.
Денвер има 3-0 против Лејкерса у првом колу плеј-офа Западне конференције НБА лиге и још једна победа недостаје за метлу.
Била би то 12. узастопна од момента када је Џејмс желео да понизи Јокића – у фебруару прошле године када га је као двоструког добитника МВП признања за најбољег играча лиге оставио последњег у избору за петорке на Ол-стар утакмици.
Чекао је и чекао Јокић да га неко прозове и изабере у екипу, остао је последњи на столицама и на крају је сам устао и пришао Леброновом тиму јер је други састав већ био попуњен.
У свом стилу се насмејао и потапшао Џејмса по рамену који се уживео у улогу „конферансијеа“ и није превише пажње обратио на српског кошаркаша.
Сада то мора, Јокићев Денвер је од тог момента уписао 11. узастопних победа над Лејкерсима и има шансу да их „почисти“ на свом путу ка одбрани НБА титуле.
Леброн, са друге стране, буни се на судије, саиграче, стручни штаб, управу, малтене на све око себе – осим на себе и у најави је сценарио да ће и за наредну сезону „просити“ од свих њих пажњу и прилику да још једном нападне НБА титулу. Неће му бити лако.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала