- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Повратак „романтике“ после девет година!

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалске лопте
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
Пратите нас
Фудбалери ОФК Београда званично су се вратили у Суперлигу после девет година. Победа „романтичара“ са Карабурме над Текстилцем у Оџацима резултатом 2:1, означила је промоцију славног клуба из Прве у Суперлигу Србије. Двоструки стрелац за плаво-беле био је бивши играч Партизана Дејан Георгијевић, једини гол за Текстилац дело је Зличића у 71. минуту.
Пет кола пре краја ОФК Београд је и математички обезбедио повратак у елитни ранг у ком је последњи пут играо још 2015. годин, с обзиром на то да има 16 бодова више од трећепласираног Јединства. У трци за друго место налази се чак четири клуба, а Текстилац је упркос поразу и даље један од њих.
Како у Суперлигу директно иду два клуба, тако је уз „романтичаре“ директној промоцији најближа Инђија која је савладала управо Јединство са Уба резултатом 2:1.
ОФК се изборио за другу узастопну промоцију, након што су претходне сезоне били шампиони Српске лиге Београд. „Романтичари“ ће у наредном колу на ветровитој Карабурми на „Омладинском стадиону“ угсотити Инђију и биће до лепа прилика да пред својим навијачима овере титулу.
Подсетимо, ОФК Београд би наредне сезоне требало своје мечеве као домаћин да игра у Зајечару, с обзиром на то да „Омладински стадион“ не испуњава услове које изискује Суперлига Србије.
Леверкузен - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
СПОРТ
„Неверлузен“ – учинили су то поново!
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
СПОРТ
Пикси упоредио Влаховића са Холандом – видео стативу Костића и нулу у дербију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала