- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Олги понестало горива за победу сезоне

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDОлга Даниловић
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
Пратите нас
Олга Даниловић, српска тенисерка, поражена је у борби за треће коло турнира у Мадриду од 13. играчице на ВТА листи Данијел Колинс из Америке после три сета велике борбе - 6:4, 4:6, 6:7.
Била је Олга Даниловић аутсајдер против Данијел Колинс која игра најбољи тенис у каријери, али млада Српкиња већ од почетка одавала је потпуно другачији утисак.
Прва је Олга припретила брејком, а потом прва и направила брејк. Вратила је противница први, али то није спречило српску тенисерку да направи и други!
Није лако Даниловићева могла да заврши сет, пружала је снажан отпор 15. тенисерка света, спасила је две сет лопту, али српска тенисерка искористила је трећу и повела.
Пуна самопоуздања, сигурнија и превизнија била је Олга и у таквом ритму наставила је да игра и у другом сету у ком је одмах направила брејк у првом гему.
Помагало јој је у тим тренуцима Колинс која је све више низала грешке па је тако Олга лако потврдила брејк. Мирноћа у игри и стрпљивост градили су поене талентоване Српкиње која се за све питала на терену.
Није одустајала од удараца са основне линије и од тога да она буде та чија је иницијатива, а 15. тенисерка света само је наставила да шаље лоптице у аут. Једино што је Американки у тим тренуцима помагало био је сервис којим је успела да спаси две нове брејк лопте Даниловићеве.
Међутим, ти сервиси донели су јо још нешто. Била је љута на себе и морала је да почне да удара агресивније, а то јој је вратило самопоуздање и храброст па је тако вратила брејк. Бољи ритам Американке срећом није условио пад Српкиње па је тако Олга само наставила да игра најбоље што је могла.
Дуплом грешком противнице Даниловићева је добила прилику да направи нови брејк, али није је искористила. Изборила се потом за још једну шансу, али није могла ни њу да матерализује после чега је Колинс освојила гем.
Нападала је све снажније америчка тенисерка и на крају успела да направи брејк којим је дошла до сета.
Одлучујући период меча је решен тек у тај-брејку, имала је Олга пре тога шансу да заврши дуел и пласира се даље, али није успела да потврди брејк што јој је потпуно одузело снагу и омогућило искусној Американки да преокрене дуел у своју корист.
Олга је спречила чак пет меч лопти у додатном времену, али није успела да преузме иницијативу што је значило победу Колинсове са 10:8 у тај-брејку.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала