- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Бугарски Паспаљ“ шокиран Америком: „Све је јако чудно“

© Фото : ФИБАСаша Везенков
Саша Везенков - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2024
Пратите нас
После освајања МВП признања у Евролиги Саша Везенков, бугарски кошаркаш, отпочео је своју НБА каријеру у Сакраменту. На крају своје прве сезоне у најјачој кошаркашкој лиги на свету Везенков истиче да му је било чудно и да ће радити на томе да се још више побољша.
Очаравајуће наступе имао је Саша Везенков у Евролиги, али било је време да направи корак даље. Отишао је играч са надимком бугарски Паспаљ у НБА лигу где је у Сакраменту одиграо 42 утакмице.
Просечно је бележио 5,4 поена и 2,3 скока по мечу, а када се сви утисци саберу Саша каже да му је било чудно.
„Све у свему, могу рећи да је то била чудна сезона. Успони и падови, нова игра, нови живот. Неколико повреда. Покушао сам да се прилагодим што је брже могуће“, рекао је Везенков.
Причао је бугарски кошаркаш колико га је одушевио таленат НБА играча.
„Пре свега, таленат који играчи имају овде, то је лудо. Видите то на телевизији, али уживо је нешто друго. Осим тога, темпо игре. Брза транзиција, све. Морам све да побољшам“, истакао је Везенков који верује да има простора за напредак.
То што има слободно готово читаво лето искористиће да ради на својој форми.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2024
СПОРТ
Јокић објаснио Американцима: „Трке коња су ме научиле...“
„Радићу на свему, као и у свакој вансезони. Када сам играо у Европи, нисмо имали то време јер се сезона завршава средином јуна. Сада имам доста времена. То је највећа разлика. Зато НБА играчи имају толико времена, посебно ако не уђете у плеј-оф, пет или шест месеци да раде на својој игри. Желим да побољшам своју игру уопште“, објаснио је бугарски кошаркаш.
Током сезоне играо је просечно по 12 минута, а иако је на моменте помислио да заслужује више, схвата да мора да ради да би до тога дошао.
„Понекад сам размишљао да бих могао више да помогнем. Понекад сам размишљао да сам можда заслужио да играм више. Али пре свега, видим себе у огледалу и прво видим своје грешке. Тешко је. Ми смо људска бића. Волимо игру. Волимо да играмо. Ако питате било ког играча, он жели да игра више. Чак и момци који играју 35 минута, ако их питате, рећи ће можда 40“, рекао је Везенков.
Микаса - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
СПОРТ
Црвена звезда после осам година освојила титулу – Партизан пао у мајсторици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала