- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Гитара, успомене и сувенири: Урош Дојчиновић у Гварнериусу

© Фото : Гварнериус ПромоУрош Дојчиновић
Урош Дојчиновић - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2024
Пратите нас
Српски гитариста Урош Дојчиновић, уметник импресивне, пет деценија дуге каријере наступиће 30. априла у београдском Гварнериусу. Дојчиновић који иза себе има више од 3500 наступа широм света, у Гварнеријусу ће извести програм под називом "Успомене и сувенири" и најлепша дела за гитару Боша, Броке, Тареге, Рејса, Фортеа, Мањона...
Гитариста интернационалне каријере, композитор, музиколог, педагог и публициста, Дојчиновић је рођен у Београду 1959. године.
Његова уметничка активност обухвата наступе остварене широм света, велики број радио и телевизијских емисија, више стотина одржаних стручних предавања, мајсторских семинара и учешћа у раду различитих домаћих и међународних жирија.
Објавио је преко 600 стручних радова и снимио више од 70 дискографских издања за различите издавачке куће у Европи, Америци и Азији. За вишеструко уметничко деловање награђен је са преко 120 медаља, плакета, диплома и других признања у земљи и свету.
„Русија Мосфилм“ биоскопски комплекс - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
КУЛТУРА
Филмски фестивал БЕЛДОКС од 22. до 29. маја у Београду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала