Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кина: Србија први свеобухватни стратешки партнер у централној и источној Европи

© Flickr / MarijananaЗаставе Кине и Србије
Заставе Кине и Србије  - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
Пратите нас
Србија је први свеобухватни стратешки партнер Кине у централној и источној Европи, а две земље имају челично пријатељство, изјавио је портпарол Министарства спољних послова Лин Ђијан поводом предстојеће посете председника Кине Си Ђинпинга Србији.
Он је рекао је да су последњих година, под стратешким вођством председника Сија и председника Србије Александра Вучића, кинеско-српски односи одржавани на високом нивоу, преноси агенција Синхуа.
Истакао је да две стране чврсто подржавају међусобне суштинске интересе и забринутости, деле чврсто политичко међусобно поверење и да су постигле плодне резултате у висококвалитетној сарадњи Појаса и пута и одржавале блиску координацију у мултилатералним областима.
Лин је навео да ће током посете кинески председник и председник Србије Александар Вучић детаљно разменити мишљења о односима Кине и Србије и међународним и регионалним питањима од заједничког интереса, размотрити начине за унапређивање позиционирања односа две земље и зацртати курс будућег развоја билатералних односа.
Ово је Сијева друга посета Србији за осам година, што је прекретница за унапређење билатералних односа, рекао је Лин и додао да се Кина радује сарадњи са Србијом на учвршћивању челичног пријатељства између две земље, продубљивању политичког међусобног поверења, проширењу практичне сарадње, отварању новог поглавља у историји односа између Кине и Србије.
Председник Кине Си Ђинпинг боравиће 7. и 8. маја у званичној посети Србији, а угостиће га председник Србије Александар Вучић, најавила је јуче прес служба председника Србије.
У Пекингу је саопштено да ће председник Кине ће од 5. до 10. маја, осим Србије, посетити и Француску и Мађарску.
Погледајте и:
Премијер Србије Александар Вучић и кинески председник Си Ђинпинг у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2024
СРБИЈА
Баш на овај дан: У важном моменту за Србију стиже нам – пријатељ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала