- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић о „измишљеним“ повредама и Џамаловом херојству уз јасну поруку: „Незгодни смо“

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић и Џамал Мареј
Никола Јокић и Џамал Мареј - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
Пратите нас
Денвер Нагетси пласирали су се у полуфинале Западне конференције, а чак и већи допринос од Николе Јокића имао је повређени Џамал Мареј. Док је Канађанин био емотиван рекавши да „није могао да остави браћу“, српски ас се нашалио како он и саиграчи „измишљају“ повреде.
Да су Лос Анђелес Лејкерси у петој утакмици победили Денвер тек би било драме, међутим Никола Јокић и Нагетси спречили су то и славили су у првој рунди плеј-офа резултатом 4:1.
За последњу победу велике заслуге иду Џамалу Мареју који је одлучио да игра повређен и на крају је постигао чак 32 поена, а уједно и кош на три секунде до краја меча којим је обезбедио тријумф.

„Ми смо незгодни“

О саиграчу који је срушио Лејкерсе Јокић је причао у свом стилу.
„Мареј? Ма, измислио је ту повреду и успело је. Шалим се, знао сам да ће играти, иако нисам причао са њим о томе. Знам да хоће да игра важне утакмице, па и ако није шутирао сјајно, важно је како је завршио утакмицу. Лакше погађа тешке шутеве, него лаке. Воли те моменте, ситуације и убеђен сам био да ће постићи кош“, рекао је Јокић.
Наставио је у истом ритму.
„Заправо ми сви хочћемо да причају о нама да смо чврсти, зато играмо. Хоћемо да мисле да смо повређени, посебно Минесота“, шалио се Јокић.
Потом је српски ас објаснио колико је њему и саиграчима заиста било тешко да изађу на крај са упорним Лејкерсима.
„Била је тешка утакмица. Дошли су овде да нас победе, да продуже серију, а ми смо хтели да је завршимо. Био је интересантан меч, тежак, а ми смо га добили и то је најважние“, рекао је Јокић.
Иако му је постављено питање које се тицало његових импресивних учинака у свакм мечу, двоструки МВП говорио је о свом тиму.
„Ми играмо добро, а тај наш стил кошарке изгледа да функционише. Можда нисмо овога пута убацивали све што смо хтели, али смо креирали те отворене шутеве, веровали једни другима, а вероватно је то и разлог што смо победили. Не одустајемо. Откако сам дошао овде, то му дође нека традиција. Практично смо губили у свакој утакмиици, а прошли смо даље. Незгодни смо ми, а и знамо који је наш циљ“, поручио је Јокић.

Како је херој Денвера срушио свог хероја

Херој Мареј најпре је причао о кошу који је убацо на три секунде пред крај меча.
„То су шутеви које сањаш као клинац. Вежбаш их у дворишту. То је због саиграча успело. Раде сјајан посао, траже начин за нови посед, да зауставе напад. То може да реши утакмицу. Некад је најлакше погодити шут. Треба зауставити Леброна Џејмса. То је изазов“, поручио је Мареј.
Победа против Леброна је за Канађанина као остварење дечачког сна јер му је звезда Лејкерса била узор.
„Сећам се када сам био клинац, он је играо против Орланда, за Кливленд. Носио сам његов дрес, добио сам га за рођендан од очевог пријатеља. Сећам се да сам тад носио његов дрес, а он је погодио шут у последњој секунди. Знам да сам рекао оцу, нема шансе да победе и сећам се како остајем без даха. Био ми је увек омиљени играч. Задовољство је играти против њега. Тера те да размишљаш током утамице. И даље је физички доминантан, али те тера да размиљаш о игри, додавањима, његов тајминг је сјајан. Ма знате Леброна, задовољство је играти против њега и забавно је победити га. Блокирао ме неколико пута, погодио сам неколико шутева, али ме блокирао на једном полагању и мислим на закуцавању у другој утакмици. Забавно је имати такав дуел са једним од највећих“, рекао је одушевљени Мареј.
Повреда није могла да га спречи да изађе на терен јер је осећао колико је потребан саиграчима.
„Нисам желео да преседим ово. Стручни штаб је био врло опрезан, није желео да се ствари погошају. Али, ја нисам желео да оставим своју браћу. Био сам помало и емотиван, јер сам им говорио 'Не желим да преседим ово, не занима ме шта ми је, ово морамо да решимо'. Захвалан сам што су ме пустили да играм и што смо победили“, истакао је Канађанин.

Јокић без слободних бацања

Мајкл Мелоун, тренер Нагетса,имао је са разлогом речи хвале за готово све играче, али нарочито је истакао Јокића који није имао ниједно слободно бацање током целог меча.
„Никола Јокић... Имао је 25 поена, 20 скокова и девет асистенција. Али, најинтересантнији статистички податак вечери је да је имао нула од нула са линије слободних бацања. Није промашио слободно бацање!“, саракастично је истакао Мелоун.
Објаснио је и потом како је Денвер изборио победу.
„Натерали су нас да 'рударимо' и да нађемо начин да их победимо. Ако узмемо у обзир шта је Јокић урадио у овој серији са константним удвајањем, то је невероватно. Терали су нас да будемо дисциплиновани и бољи, све што замислите. Ова серија нас је спремила за Минесоту, али мораћемо да играмо још бољ“, закључио је Мелоун.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
СПОРТ
Где је Олга стала – продужила је Арина: Спектакуларна победа Белоурскиње над страшном Американком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала