- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је најбољи икада препознао ново тениско чудо: „Имали смо затворена врата – Новак их је отворио“

© AFP 2023 / VALERY HACHEНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
Пратите нас
Много је тенисера који су се сусрели са великим срцем Новака Ђоковића, а српски ас посебно води рачуна да помогне младим играчима. Један од њих је и Јакуб Меншик који је недавно открио колико му је значила подршка најбољег на свету.
Новак Ђоковић труди се да колико год може помогне и пружи подршку својим колегама, без обзира на узраст и пол, а у то се уверио и Јакуб Меншик, чешки тенисер који има само 18 година.
Међу професионалце ушао је већ као 16-годишњак, а тада му је помогао српски ас.
„Правили смо рачуницу када је Јакуб са српског броја који није знао добио снимак на свом телефону“, почео је за „Л' Екип“ причу Томас Јосефус, тренер чешког тенисера.
Јакуб је потом објаснио шта се тачно догодило.
„Прво сам помислио да је то превара, али то је био Ђоковић. Новак је мој идол из детињства, можете ли да замислите моју радост. Тежина, ручак, опоравак... Све што је он радио, радио сам и ја. Ту сам много тога разумео. Посматрао сам га, покушао да анализирам његово функционисање, како се загрева, протеже, опоравља“, испричао је Меншик.
Српски ас је те 2022. године и тренирао са младим Чехом.
„Није оклевао да подели своје знање и контакте. Имали смо затворена врата испред себе, Новак их је отворио“, рекао је Меншиков тренер.
У тиму талентованог Чеха је и Саша Јездић, српски физиотерапеут.
Сјајни Меншик годину је почео као 546. тенисер света, али је низао добре резултате и изборио се за улазак у Топ 100, а тренутно је 74. на АТП листи.
Добар почетак направио је у Аустралији где је после квалификација стигао до другог кола и уписао победу против Дениса Шаповалова, а онда је уследила Доха где је био фантастичан.
Стигао је до финала, а редом је побеђивао: Алехандра Давидовича Фокину (24), Ендија Марија (50), Андреја Рубљова (5) и Гаела Монфиса (68).
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
СПОРТ
Двојица Руса у четвртфиналу Мадрида – Медведев и Рубљов би могли на Надала и Алкараса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала