- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рома пала у Риму – Олимпијакос направио спектакл у Енглеској

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEБајер Рома
Бајер Рома - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2024
Пратите нас
Док се Рома намучила и на крају изгубила на домаћем терену од Бајера (2:0), Марсеј и Аталанта прву полуфиналну утакмицу Лиге Европе завршили су нерешеним резултатом 1:1. У Лиги конференција било је далеко узбудљивије јер је Олимпијакос славио на гостовању Астон Вили резултатом 4:2, док је Фиорентина савладала Бриж 3:2.
Миле Свилар, српски голман, није дуго успео да одоли нападима Бајера, па је тако у 28. минуту савладан од стране Флоријана Вирца који је свом тиму донео предност од 1:0. Уместо одговора Роме виђене су још две велике шансе Леверкузена.
Оне прилике које су имали фудбалери Роме нису користили, а заиста их није било пуно. Са друге стране то није био случај. У 73. минуту Бајеру 2:0 донео је Роберт Андрич.
У Марсеју се играла атрактивна утакмица у којој је Аталанта повела већ у 11. минуту голом Ђанлуке Скамаке. Није прошло ни пуних десет минута фудбалери Марсеја одиграли су добру акцију, а онда је из велике даљине Шансел Мдембе затресао мрежу за 1:1.
Више голова виђено је у Лиги кофенрецнија где је Олимпијакос кренуо сјајно против Астон Виле., највише захваљујући Ајубу Ел Кабију. Мароканац је погодио у 16. а затим и у 29. минуту па је тако грчки тим после непуних пола сата игре водио 2:0.
У самој завршници односно током надоканде првог полувремена Оли Ваткинс смањио је заостатак на 2:1. Пауза је чини се више пријала Астон Вили која је у 52. минуту изједначила голом Мусе Дијабе.
Био је то знак за Олимпијакос да мора да се врати у ритам што су и учинили већ после четири минута када је хет-трик постигао Ел Каби. То није био крај! Наставили су да нападају и у после десетак минута за 4:2 погодио је Сантајго Хезе.
Прилику да се макар мало врати у меч Астон Вила имала је у 84. минуту када је досуђен пенал, али промашио је Даглас Лусис!
Сјајно прво полувреме играли су Фиорентина и Бриж. Само пет минута било је довољно да фудбалери италијанског клуба створе шансу после које је мрежу погодио Рикардо Сотил.
Ипак, неопрезни су били у наставку па је у 17. минуту гостима досуђен пенал, а успешно га је извео Ханс Ванакен. Није било много узбуђења све до 37. минута када домаћем тиму доноси Андреа Белоти.
Отишла је Фиорентина са вођством на паузу, али га није дуго сачувала јер је у 63. минуту Игор Тијаго савладао голмана за 2:2 иако је два минута пре тога Бриж остао са играчем мање јер је Рафел Ониједика добио црвени картон.
Храбро су се борили гости, али у надокнади М' Бала Нзола ипак доноси победу Фиорентини.
Никола Милутинов - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2024
СПОРТ
Играју се две мајсторице у Евролиги: Панатинаикос добио нови спектакл – Олимпијакос срушио Барселону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала