Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

"Држава неће дозволити злочин без казне": Вучић положио цвеће у Малом Орашју и Дубони

© Фото : Инстаграм/БудућностСрбијеПредседник Републике Србије Александар Вучић положио је данас цвеће у спомен-парку у Малом Орашју
Председник Републике Србије Александар Вучић положио је данас цвеће у спомен-парку у Малом Орашју - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2024
Пратите нас
Председник Републике Србије Александар Вучић положио је данас цвеће у спомен-парку у Малом Орашју на месту убиства Немање Стевановића, Лазара Миловановића, Марка Митровића, Александра Миловановића, Николе Милића и Петра Митровића.
"Са најдубљим пијететом одајем пошту невиним жртвама безумног похода који је иза себе оставио очај, тугу и пустош. Као родитељ, осећам огроман бол због изгубљених живота и делим патњу породица које су остале без највреднијег блага, без своје деце. Као председник, обећавам да држава неће дозволити злочин без казне, победу зла над правдом и зверства над човечношћу. Нека почивају у миру", написао је председник Вучић на друштвеним мрежама.
Вучић је потом отишао у село Дубона где јеположио цвеће на месту убиства Кристине и Милана Панића и Далибора Тодоровића.
"Заједно са председником Владе Милошом Вучевићем полажем цвеће на месту на којем су сурово прекинути животи Милана, Кристине и Далибора, а са њима и сва радост и надања њихових родитеља. Куће угашене и завијене у црно, дело су зла које није знало ни за милост, ни за стид, ни за љубав", написао је председник Вучић на Инстаграму будуцностсрбијеав.
Председник је истакао да је и тај злочин оставио "дубоку рану на души целе Србије, која и данас стоји нема пред ужасом који нас је све задесио, али и ујединио све добре људе наше земље у намери да се свим снагама изборимо за друштво у којем се оваква трагедија не сме поновити".
"Нека почивају у миру", навео је Вучић.
У селима Мало Орашје и Дубона 4. маја пре годину дана убијено је деветоро, а рањено 12, углавном младих људи. Наредног дана ухапшен је осумњичени за масовно убиство Урош Блажић.
У селима младеновачке и смедеревске општине одржаће се комемоартивни програма на терену фудбалског клуба Равни Гај.
Годишњица масакра у „Рибникару“ - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2024
СРБИЈА
Обележена годишњица масакра у „Рибникару“ – одата почаст жртвама које никада неће бити заборављене
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала