- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Усамљени“ Јокић поражен у Колораду

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши Денвера поражени су у првој утакмици полуфинала Западне конференције од Минесоте резултатом 106:99 и то на домаћем терену у Колораду. Никола Јокић имао је добар учинак, али недовољну помоћ саиграча, док је са друге стране заблистао Ентони Едвардс.
Далеко тежи посао чекао је Нагетсе после Лејкерса, а то је Минесота најавила фантастичним партијама против Финикса. Колико ће Николи Јокићу и његовим саиграчима бити тешко у овој серији осетили су већ у првој утакмици.
Успео је српски ас да за 41 минут на паркету упише 32 поена, осам скокова и девет асистенција. Погодио је 9/16 за два поена, док се мучио са шутем са дистанце, имао је 2/9 за три поена.
Током првог полувремена Нагетси су имали предност, у појединим тренуцима гости су стизали до изједначења, али је Денвер ипак пред саму паузу имао вођство. Добро је почела и трећа деоница серија од 7:0 Минесоте три минута пре краја те четвртине донела је преокрет.
Велика драма одвијала се у првој половини последње четвртине, резултат је углавном био изједначен, а онда је Денверу како се испоставило пресудила тројка Наза Рида. Тај убачени шут донео је гостима плус шест, а предност су на крају успели да задрже и тако су већ у првом мечу стигли до брејка.
Највеће муке Нагетсима је задао фантастични Едвардс који је убацио 43 поена, уз то уписао седам скокова и три асистенције, а имао је помоћ Таунса који је меч завршио 20 поена, четири скока и три асистенције.
Јокић није имао велику помоћ саиграча јер су Тимбервулвси успели да зауставе Џамала Мареја који је до краја постигао 17 поена, скок и четири асистенције. Двоцифрен је био само још Мајкл Портер јуниор са 20 поена, шест скокова и асистенцијом.
Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2024
СПОРТ
Још једна глава је пала због „краља“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала