- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Коктел лудила је коначно добио епилог /видео/

© AP Photo / Darko VojinovicМакаби - Панатинаикос
Макаби - Панатинаикос - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши атинског Панатинаикоса постали су други учесници завршног такмичења Евролиге после победе над Макабијем у петој утакмици невероватне серије резултатом 81:72.
Панатинаикос је на домаћем терену успео да оствари трећу победу неопходну за добијање визе за место међу најбољих четири екипа Евролиге и тиме на тријумфалан начин оконча серију обележену сукобима, протестима, претњама, навијачким екскалацијама, али и најважније – бриљантним кошаркашким потезима.
Панатинаикос - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2024
СПОРТ
Клоака /фото, видео/
Панатинаикос се придружио мадридском Реалу на прва два места за завршно такмичење, а остала два учесника биће одлучена такође у мајсторицама – Барселона ће дочекати Олимпијакос, а Фенербахче екипу Монака и ти дуели су заказани за четвртак.
Лудило у дворани ОАКА у Атини почело је још сат времена пре старта утакмице, навијачи домаће екипе су направили невероватну атмосферу у којој су дочекали играче обе екипе.
Није све то утицало на гостујућу екипу, Макаби је одлично ушао у утакмицу и у четвртом минуту је стекао прву осетнију предност од 9:4 која је потом нарасла и на седам поена после кошева Брауна и Дибартоломеа, али је на свега посед заостатка (21:19) резултат вратио Слукас за крај прве деонице.
Тројком Нана Панатинаикос је повео, како у првом тако и у четвртом минуту другог квартала, имао је Макаби одговор на све, па и чудним кошем Кливленда који је промашио закуцавање, али се лопта потом „удавила“ за вођство од 34:32.
Више расположених играча имао је Макаби, Папапетру и Слукас су покушавали и успели су да одрже егал, а за преокрет је промашио Нан у последњем нападу – није успео да искористи зицер па се на велики одмор отишло са 41:41.
Наставило се у истом ритму, Макаби је први стекао предност, расла је нервоза код домаћих, али не и код Нана који је тројком изједначио на 46:46 после два промашена пенала Лесора.
Уследио је низ смена у вођству до изједначења на 56:56 поенима пробуђеног Ернангомеса, једног од најскупљих играча Панатинаикоса који је често био на удару тренера Атамана.
Новим преокретом Панатинаикос је повео са 58:56, што је био и резултат после одиграних 30 минута, а већ после паузе су са нова два поена комплетирали серију од 11:3.
Храбра одлука судија да Дибартоломеу доделе техничку грешку за симулирање дала је домаћима шансу да стигну до пет поена предности, пропустили су гости неколико прилика да умање заостатак, али уместо тога Нан је убацио тројку за огромних 64:56 на нешто мање од седам минута до краја.
Панатинаикос је после техничке грешке за тренера Макабија Одеда Каташа стигао и до двоцифрене разлике, петом тројком је Нан поставио 71:61, уследио је обрачун њега и Брауна у ком бивши играч Црвене звезде није имао подршку саиграча па је на крају остао празних шака.
У финишу се разиграо и Матијас Лесор, иако је промашио чак 11 слободних бацања, па је на крају Панатинаикос славио са 81:72 и први пут после 12 година се пласирао на завршно такмичење.
Партизан - Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
СПОРТ
Звезда из минуса до убедљиве победе за финале – Партизан се „удавио“ у Морачи и мора у мајсторицу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала