- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Једногласном одлуком награда иде у тим „лудог Србина“

© AP Photo / John LocherВиктор Вембањама
Виктор Вембањама - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
Пратите нас
Виктор Вембањама, млади француски кошаркаш, проглашен је рукијем године у НБА лиги. Први пик са прошлогодишњег драфта био је импресиван током своје прве сезоне у најјачој кошаркашкој лиги на свету и заслужено је понео ово признање.
Свих 99 гласова за прво место добио је Виктор Вембањама који је тако једногласно изабран за најбољег играча од оних који су одиграли своју прву НБА сезону.
Тако је постао тек трећи кошаркаш у историји Сан Антонио Спарса који је добио ово признање, а шести играч који је изабран једногласно. Пре њега то је пошло за руком Ралфу Сампсону, Дејвису Робинсону, Блејку Грифину, Демијану Лиларду и Карлу Енонију Таунсу.
Француски кошаркаш први је играч који је у првој сезони постигао најмање 1.500 поена, 700 скокова и 250 асистенција, а у његовом случају те бројке су биле чак 1.522, 755, 274.
Вембањама је просечно постизао 21,4 поена, 10,6 скокова и 3,9 асистенција, а имао је и 3,6 блокираних шутева по мечу.
Због тога је талентовани кошаркаш номинован и у категорији најбољег дефанзивца сезоне.
Задивљујуће су биле партије Вембањаме који је био "икс" фактор многох победа Грега Поповича, тренера Сан Антонија, познатог као „лудог Србина“. Посебно се истицао против Николе Јокића када је и имао жељу за домазивањем, а тада је заслужио само речи хвале од српског аса.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
СПОРТ
Новак у Риму има важан задатак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала