- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бостон прејак за Кливленд – Лука се „угасио“

© AP Photo / Marta LavandierЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши Бостона савладали су Кливленд резултатом 120:95, а Оклахома је победила Далас са 117:95 у првим мечевима полуфинала Источне и Западне конференције НБА лиге.
Бостон Селтикси водили су од самог старта меча, а већ на почетку друге деонице стекли су и двоцифрену предност коју су одржавали и тако наговестили да не планирају да попусте.
Сваку деоницу добили су кошаркаши Бостона 40:34, 19:15, 33:28, а последњу најубедљивије 28:18.
Најзаслужнији за овако убедљиву победу био је Џејлен Браун са 32 поена, шест скокова и две асистенције, док су велики удео имали и Дерик Вајт са 25 поена, скоком и пет асистенција, као и Џејсон Тејтум са 18 поена, 11 скокова и пет асистенција.
У Кливленду се највише истакао Донован Мичел са 33 поена, шест скокова и пет асистенција.
Друга утакмица завршена је такође убедљивом победом, али није баш деловало да ће бити тако. Далас и Лука Дончић успевали су да одговоре на серије Оклахоме, чак и у тренцуима када би имали двоцифрени заостатак смањивали су разлику и држали прикључак.
Серијом од 9:0 у трећој деоници скроз су се Мавериски вратили у меч, али после тога Оклахома појачава ритам који Далас у наставку није успео да испрати.
Иако је био фантастичан целе сезоне, ова утакмица Дончића није била међу његовим најбољим. Уписао је 19 поена, шест скокова и девет асистенција, што није мало, али када се погледају проценти све је јасно.
Словеначки ас шутирао је 5/11 за два поена, 1/8 за ри и 6/10 са линије пенала. Укупно му је проценат шута био на 32 одсто. Није блистао ни Кајри Ирвинг, али је у Даласу био најефикаснији са 20 поена, скоком и три асистенције.
У тиму Оклахоме најбољи је био Шај Глиџус - Александер са 29 поена, девет скокова и девет асистенција.
Дортмунд - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
СПОРТ
Фортуна уз Дортмунд за финале Лиге шампиона – ПСЖ погађао пречке и стативе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала