- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Браћа Душебајев поразила храбру Србију пред реванш у Новом Саду

© Sputnik / Vladimir VyatkinРукомет
Рукомет - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2024
Пратите нас
Рукометна репрезентација Србије поражена је од Шпаније у првој утакмици баража за пласман на Светско првенство резултатом 32:28.
Србија је оставила сјајан утисак у Шпанији и има чему да се нада у реваншу који је на програму у недељу на њеном терену.
Српски тим се сјајно држао и имао је вођство на уласку у друго полувреме, али је после искључења Миљана Пушице шпански састав преузео контролу и на крилима браће Душебајев стекао недостижну разлику.
Без обзира на пораз екипа селектора Бориса Ројевића је, упркос изостанку бројних стандардних репрезентативаца, показала да може да се носи са великим фаворитом какав је Шпанија.
Србија је повела голом Коса, уследила су три поготка за Шпанце, али је српски тим успео да изједначи на 4:4.
Поново су Шпанци додали гас и стекли предност, Србија је на прави начин реаговала и преко Орбовића, Ђукића и Колаковића преокренула на 7:6, а домаћи су потом пронашли начин да поведу.
Србија је пратила ритам, држала се егала преко Коса, Орбовића, Олића и Кукића (12:12), а одушевио је и Којадиновић голом кроз ноге у моментима када је претило одузимање лопте српском тиму.
Сјајан је на „црти“ био Пешмалбек, изнудио је седмерац који је реализовао Илић по трећи пут за нови егал од 14:14, али је Душебајев опет био бриљантан у креацији на другој страни и донео предност Шпанцима.
Два искључења добили су домаћи, Србија је имала велику шансу за егал, Кукић је изгубио лопту, али га је спасао Милосављев бриљантном одбраном па се на полувреме отишло са вођством домаћих од 15:14.
Својим четвртим голом Орбовић је изједначио на старту другог полувремена, искључење Пушице је искористио Македа за нови погодак, Илић је изједачио после сјајне акције Кукића, али је Шпанија потом постигла два гола за 18:16.
Илић није успео да реализује седмерац, погрешио је Кос у наредном нападу па су Шпанци први пут стигли до три гола предности, после свега шест минута игре у другом полувремену.
На крилима браће Душебајев Шпанци су четири пута повели и са четири гола разлике, Србија се опирала све до 45. минута када су домаћи стигли до 25:20.
У два наврата се Србија враћала на три гола заостатка, али Шпанци нису дозволили преокрет на свом терену и остварили су победу од 32:28 пред реванш у недељу у Новом Саду.
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2024
СПОРТ
Ненадани херој шокирао Обрадовића и повео Гудурића у борбу за врх Европе!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала