- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пронађен мртав црв у мозгу кандидата за председника Америке

© AP Photo / Jose JuarezРоберт Кенеди млађи
Роберт Кенеди млађи - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
У мозгу Роберта Кенедија Млађег, који планира да се кандидује за председничке изборе у САД 2024. године, пронађен је мртав паразит, који је могао да поједе део његовог можданог ткива, пише Њујорк тајмс, позивајући се на изјаву Кенедија.
Према писању листа, Кенеди је 2012. године признао да пати од менталне конфузије и губитка памћења.
Лекари су, након што су приметили тамну тачку на скенеру мозга, посумњали да има тумор и одмах му заказали операцију у медицинском центру Универзитета Ђук. Након тога, Кенеди је добио је позив од лекара из Њујорк-Презбитеријан болнице, који је утврдио да има мртвог паразита у глави, наводи Њујорк тајмс.
"Доктор је веровао да је абнормалност која се види на снимцима проузрокована црвом који је ушао у мој мозак и појео део ткива, а затим умро", рекао је Кенеди, преноси њујоршки лист.
Лекари су на крају закључили да циста коју су видели на скенеру садржи остатке паразита. Сам Кенеди је рекао да не зна врсту паразита нити где се могао заразити, иако је сумњао да је то могло бити током путовања кроз Јужну Азију.
Сада, Кенеди (70) као независни председнички кандидат, приказује своју виткост и релативну младост као предност у односу на двојицу најстаријих мушкараца који су икада освојили Белу кућу: актуелног председника САД Џозефа Бајдена (81) и бившег председника Доналда Трампа (77).
Обезбедио је место на гласачким листићима у Јути, Мичигену, Хавајима и, према његовом изборном штабу, у Калифорнији и Делаверу.
Ипак, током година се суочио са озбиљним здравственим проблемима, од којих су неки раније били непознати, укључујући очигледног паразита, наводи Њујорк тајмс.
У тексту се наводи да је отприлике у исто време када је сазнао за паразита, Кенедију, према сопственој изјави, дијагностиковано и тровање живом, највероватније због узимања превише рибе која садржи опасан тешки метал, што може изазвати озбиљне неуролошке проблеме.
Упитана прошле недеље да ли би неки од здравствених проблема независног кандидата могла да угрози његову способност за председника, портпаролка Кенедијеве кампање Стефани Спир, рекла је за Тајмс: "То је смешан предлог, с обзиром на конкуренцију".
Кампања је одбила да достави његову медицинску документацију Тајмсу.
Неки од здравствених проблема Кенедија откривени су у изјави из 2012. године, коју је дао током бракоразводног поступка од своје друге жене, Мери Ричардсон Кенеди.
У то време Кенеди је тврдио да је његова моћ зарађивања смањена когнитивним потешкоћама.
Он је признао и да је у младости добио хепатитис Ц кроз интравенску употребу дрога. Рекао је да је лечен и да није имао дуготрајних ефеката инфекције.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала