- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај каријере и заувек недовршена бајка – Доминик Тим је одлучио да каже: „Збогом!“

© AP Photo / Alberto PezzaliСтефанос Циципас и Доминик Тим
Стефанос Циципас и Доминик Тим - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
Пратите нас
Доминик Тим, аустријски тенисер, потврдио је да на крају сезоне завршава каријеру. Освајач УС Опена и финалиста Аустралијан опена и Ролан Гароса није успео да се после силних повреда врати свом старом тенису и зато је одлучио да је време за крај.
Могао је да буде највећи проблем Новака Ђоковића и Рафаела Надала. Могао је да буде играч са највећим талентом на туру, могао је да буде константни тенисер у Топ три, могао је...
Доминик Тим одлучио је да је дошао крај његовој професионалној каријери. Тачку на недовршену бајку ставиће на крају сезоне када напуни тек 31 годину.
„Здраво свима, имам веома важну, веома тужну, али и веома лепу поруку. Сезона 2023/24. биће последња у мојој каријери. Завршићу каријеру на крају ове сезоне. Има више разлога за то. Пре свега, мој зглоб није добро, онако како треба, није онако како бих желео. Други разлог је унутрашњи осећај. Много сам и дуго размишљао о томе, о целом путовању у тенису које сам имао које је било невероватно. Имао сам успехе и освојио сам турнире које нисам ни сањао. Путовање је било невероватно. Било је успона и падова, то је искуство на коме сам захвалан. Али, дошао сам до закључка да је одлука да на крају сезоне завршим каријеру исправна. Задовољан сам одлуком коју сам донео и узбуђен због онога што долази“, рекао је Тим.
Аустријски тенисер током професионале каријере освојио је 17 титула, од тога један Гренд слем трофеј на УС Опену 2020. године.
Новака Ђоковића у 12 међусобних мечева победио је чак пет пута, док је Рафаела Надала у 16 сусрета савладао шест пута. Остаће упамћено да је са Роџером Федерером имао позитиван скор 5:2.
Најбоља година у Доминиковој каријери ако је реч о броју титула била је 2019. година када је из чак пет финала изашао као победник. Ипак, најчаробнија остаће вероватно 2020. када је осим титуле на УС Опену играо и финале Аустралијан опена и Завршног мастерса.
Два пута је био финалиста Ролан Гароса, а у оба та меча савладао га је Надал.
Каријера прослављеног Аустријанца крнеула је низбрдо 2021. године када је доживео повреду колена. Када се вратио на терен није прошло дуго времена појавио се проблем у десном зглобу руке.
После тога више ништа није било исто. Последње финале играо је 2023. године на турниру у Кицбилу, али је пре и после тога губио од апсолутних аутсајдера.
Јасно је да Тимов повратак није био успешан и због тога је нажалост оваква одлука била очекивана.
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
СПОРТ
Велика штета – Рибакина не може да брани титулу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала