- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Спајић: Срби нису геноцидан народ, ниједан народ није геноцидан

© Фото : Уступљено Спутику/ Влада Црне Горе/ SasaMaticПремијер Црне Горе Милојко Спајић
Премијер Црне Горе Милојко Спајић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
Пратите нас
„За нас Срби нису и не могу бити геноцидан народ. То и не постоји. Ниједан народ није геноцидан”, написао је црногорски премијер Милојко Спајић у објави на друштвеној мрежи Икс.
Спајић је истакао да на темељу предложених амандмана нико не може рећи да Црна Гора осуђује српски народ, Србију или Републику Српску.
„Срби у Црној Гори чине значајан проценат нашег становништва и то никада не смемо занемарити. За нас Срби нису и не могу бити геноцидан народ. То и не постоји. Ниједан народ није геноцидан”, истиче се у објави.

Црна Гора ће гласати за Резолуцију о Сребреници

Спајић је јуче саопштио да ће Црна Гора гласати за Резолуцију о Сребреници у УН, као и да ће гласати за све резолуције које осуђују геноциде и злочине на простору бивше Југославије.
„Зашто то говорим – ми смо се обавезали да ћемо водити проевропску политику. Ја разумем да је некоме у интересу да се дигне тензија са Србијом. Нама као држави то није интерес. Четрдесет и нешто одсто туриста који долазе у Црну Гору су етнички Срби. Ти људи ће дефинитивно имати консеквенце. Ви не бринете о туризму“, казао је Спајић у одговору на питање лидера опозиционе Бошњачке странке Ервина Ибрахимовића.
Додаје да је Црна Гора независна држава и да има своју политику, али да има разумевања за став Србије, тзв. Косова, Босне, Македоније.
„Желимо партнерске односе а не да се фајтамо са њима. Не желимо да стајемо на страну било кога, не желимо да изгледа да смо стали на страну БиХ против Србије. Они имају своје проблеме, а не желимо да их свађамо. Ми желимо да спустимо тензије“, казао је Спајић.
Он је најавио да ће “Влада о томе расправљати”, али да “мисли да је то излишно спомињати, јер смо се споразумно обавезали да водимо проевропску политику”.
Премијер Црне Горе Милојко Спајић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
РЕГИОН
Спајић: Црна Гора ће гласати за Резолуцију о Сребреници, а гласала би и за Резолуцију о Јасеновцу
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала