- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пољска издваја 375 милиона долара за јачање ограде на граници са Белорусијом

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаГраничари на међународном граничном прелазу Краковец-Корчева између Украјине и Пољске
Граничари на међународном граничном прелазу Краковец-Корчева између Украјине и Пољске - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2024
Пратите нас
Пољска планира да издвоји око 375 милиона долара за јачање ограде на граници са Белорусијом, саопштио је заменик министра националне одбране земље Цезари Томчик.
„Сама модернизација ограде ће коштати око 1,5 милијарду злота (око 375 милиона долара) и управо толико треба издвојити да би ограда у ствари функционисала“, рекао је Томчик за телевизију ТВН24.
Он је додао да на пројекту ради тим пољских инжењера и сарадника са Шлеског технолошког универзитета. По мишљењу Томчика, након модернизације ограда ће „постати непроходна“, док је у првобитном облику представљала само привремено решење.
Како је истакао, тренутно ограда на граници није довољно ефикасна за одвраћање илегалних миграната.
Томчик је признао да пољски граничари враћају илегалне мигранте, које ухвате директно на граници, назад у Белорусију.
Подсећамо, пољски премијер Доналд Туск у фебруару је саопштио да је власт донела одлуку да се започну радови на модернизацији ограде на граници са Белорусијом, која је подигнута 2022. године. Ограда представља зид од челичних решеткастих блокова висине 5,5 метара и дужине 186 километара. Циљ је заштита од илегалних миграната. Изградња зида је коштала 278 милиона долара.
Бодљикава жица на пољско-белоруској граници - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2021
СВЕТ
Како ће изгледати ограда на пољско-белоруској граници
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала