- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Британски медији: Наредне недеље одлучујуће за Кијев

© AP Photo / Iryna RybakovaУкраинские солдаты. Архивное фото
Украинские солдаты. Архивное фото - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
Пратите нас
Наредних неколико недеља биће одлучујуће за Украјину, пише британски лист „Тајмс“ у светлу ситуације у Харковској области.

„Да ли ће западна артиљеријска муниција, чија је испорука предвиђена нацртом закона америчког лидера Џозефа Бајдена о војној помоћи, успети да стигне на време да промени ситуацију? Да ли ће европске земље, које су ближе Украјини, бити спремне да се растану са системима ПВО 'патриот'?“, пита британски лист.

Како се истиче, Пољска и Шпанија могу тврдити да је испорука система „патриот“ из америчких складишта већ требало да буде реализована, али „реалност је таква да ће за то сада требати много времена“.
„Тајмс“ истовремено тврди да ће проћи „месеци“ док западни ловци Ф-16 не стигну у Украјину. Како се објашњава, испоставило се да су обука инжењера и проблеми са логистиком много сложенији од обуке самих пилота.
„Све то је довело до повећања губитака међу украјинском пешадијом, што је резултирало тиме да људство постане све вреднији ресурс“, пише лист.
По мишљењу аутора чланка, украјински генерали ће морати да одлуче где ће слати војнике: „у борбе на руској граници“ или у Часов Јар „у нади да ће задржати Донбас“.
Подсећамо, украјински лидер Владимир Зеленски раније је рекао да је ситуација у Харковској области једна од најкритичнијих због напредовања Оружаних снага Русије на том правцу.
Лансирања ракета на објекте војне управе Украјине - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2024
Специјална операција у Украјини
Руске снаге су ноћна мора Кијева: Западни медији о ситуацији у Украјини
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала