- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Све за победу: Кандидат за министра одбране Русије набројао приоритете

© Пресс-служба Совета Федерации РФ / Уђи у базу фотографијаКандидат за министра одбране Русије Андреј Белоусов
Кандидат за министра одбране Русије Андреј Белоусов  - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
Пратите нас
Кандидат за министра одбране Русије Андреј Белоусов изјавио је да неће жалити своје здравље, а ако треба, ни живот како би решио постављене задатке.

„Потпуно сам свестан своје одговорности према земљи, према руском народу, према председнику Русије у складу са планираним именовањем на дужност. Обавезујем се да ћу дати све од себе, здравље и, ако буде потребно, и живот да решим постављене задатке“, рекао је он у Савету Федерације.

Како је додао, увек се водио принципом: „можеш да грешиш, али не смеш да лажеш“.
Белоусов је истакао да је почео да улази у посао и да су сва најважнија питања у вези војске повезана са специјалном војном операцијом.

„Почео сам да улазим у посао, тамо су сва питања приоритетна, друга једноставно не постоје“, рекао је Белоусов на пленарној седници Савета федерације.

Он је додао да је кључни задатак специјалне војне операције – победа са минималним људским губицима.

„У контексту специјалне војне операције, кључни задатак остаје остваривање победе, осигуравање реализације војно-политичких циљева СВО које је поставио председник. Притом, желим посебно да нагласим, са минималним људским губицима“, рекао је Белоусов.

Како је истакао, тренутно најважније питање је испорука муниције, ракета, дронова и система за електронско ратовање снагама повезаним са специјалном војном операцијом.
Белоусов је додао да је једно од главних питања попуна Оружаних снага Русије, али да нема говора о мобилизацији и ванредним мерама.

„Посебно желим да нагласим новинарима да се не ради о мобилизацији и ванредним мерама, већ о планским мерама“, казао је он.

Такође је истакао да је неопходно побољшати војно образовање и прилагодити га искуству из специјалне војне операције. Поред тога, резултат појачане контроле реализације државних одбрамбених налога треба да буде повећана ефикасност тог процеса.
Белоусов је саопштио да је један од кључних задатака интеграција економије Оружаних снага у општу економију земље. Он је напоменуо да је неопходно појачати контролу трошкова капиталне изградње и инвестиционих пројеката Министарства одбране Русије.
Такође је казао да украјинска војска брзо учи, те да је треба предухитрити у сфери употребе нових технологија и развијати нове методе борбених дејстава.
Андреј Белоусов - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2024
РУСИЈА
Ко је Андреј Белоусов, будући министар одбране Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала