Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин за Спутњик o атентату на Фица: На Западу се другачије уверење кажњава - санкцијама или метком

© Sputnik / Лола ЂорђевићПотпредседник Владе Србије Александар Вулин
Потпредседник Владе Србије Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2024
Пратите нас
Суштина мржње против Фица јесте била његова политичка оријентација. На Западу је другачије политичко уверење кажњиво, кажњава се на разне начине. Некад вас ставе под санкције, некад пуцају у вас, рекао је за Спутњик потпредседник Владе Србије Александар Вулин поводом атентата на словачког премијера Роберта Фица.
Како је навео, рано је да говоримо о правим мотивима атентата и шта се заправо десило.
„Истину ћемо знати временом, али оно што јесте чињеница и што остаје као чињеница јесте невероватна мржња и кампања која се против господина Фица водила годинама у Словачкој, али и у читавој Европи. Суштина мржње против њега јесте била његова политичка оријентација. Сазнаћемо да ли атентат непосредно са тим има или нема везе, али да је ово што се десило сасвим сигурно добрим делом последица мржње и последица медијске кампање која је вођена против господина Фица – то је без сваке сумње. Знате, на Западу је другачије политичко уверење кажњиво, кажњава се на разне начине. Некад вас ставе под санкције, некад пуцају у вас“, рекао је Вулин.
На питање како би овај догађај могао да утиче на став Словачке по питању резолуције о Сребреници, Вулин је рекао да се нада да ту неће бити промена.
„Ја се надам да ће Словачка на првом месту остати једна од земаља непризнавача такозваног Косова и господин Фицо је ту заслужио вечну захвалност српског народа управо тиме што је чврсто и тврдо био на страни Србије и није дозволио да се призна та лажна држава Косово. Надам се да се због овога праве словачке патриоте неће уплашити, да се неће поколебати, да неће помислити да је овим ужасним актом поништено њихово право да верују у оно у шта верују и да мисле оно што мисле“, додао је Вулин.
Нада се, како каже, да ће словачки премијер преживети.
„Надам се да ће на добро словачког народа наставити да води словачку државу баш као што су желели словачки грађани, а не као што су желели они који су иначе Фица хтели да виде или у затвору, или мртвог или да га сруше на улици“, закључио је Александар Вулин.
Рањени премијер Словачке Роберт Фицо - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2024
СВЕТ
Словачки министар одбране: Атентат на Фица унапред планиран; Подигнута оптужница против нападача
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала