- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одбио је Новака – а онда га победио: Чудесну бајку Чилеанца прекинуо Зверев

© AP Photo / Andrew MedichiniАлехандро Табило
Алехандро Табило - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2024
Пратите нас
Алехандро Табило није успео да направи још једну сензацију, први финалиста мастерса у Риму је Александар Зверев који је Чилеанца савладао резултатом 1:6, 7:6, 6:2.
Пораз Новака Ђоковића у трећем колу Рима био је велико изненађење, али Алехандро Табило уопште није био лак противник што је Чилеанац и доказао јер је после српског аса елиминисао редом и Карена Хачанова, Жижен Женга и затим је деловало да би исто могао да уради Александру Звереву.
Ипак, немачки тенисер успео је да се врати после лако изгубљеног сета и да направи преокрет. Међутим, оно што Саши неће поћи за руком јесте да се више прича о њему јер је Табило ипак највеће изненађење мастерса у италијанској престоници.
Табило се пласирао у прво мастерс полуфинале у каријери, а пре тога је урадио нешто што би ретко који играч урадио и не, не ради се о победи над Новаком него о томе како је одбио најбољег тенисера света.
Новак је са својим тимом врло добро био упућен у тенис чилеанског тенисера који је пре мастерса у „вечном граду“ освојио тежак АТП челенцер у Француској.
Како су пренели чилеански медији српски ас је после мастерса у Мадриду упутио позив Табилу да проведе са њим четири дана у Црној Гори. Српски ас желео је да покрије све трошкове, а једини Алехандров задатак био је да тренира са најбољим на свету и то је одбио!
Ову одлуку донео је због оца који је сматрао да не би било добро да га Новак потпуно проучи и научи како он игра. Није прошло много, Ђоковић и Табило су се срели у трећем колу Рима и први рекет света заиста није знао како да се носи са Чилеанцем.
Иако до полуфинала није изгубио ни сет искуство Александра Зверева је пресудило и немачки тенисер је тај који ће се борити за титулу против победника дуела Николас Ђари- Томи Пол.
Самед Баждар - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2024
СПОРТ
Српски фудбалер се хитно огласио због лажи да одлази из репрезентације: „Имам само српски пасош“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала