- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лопта је у Партизановом дворишту

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге
Детаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши Партизана и Црвене звезде вечерас играју трећи меч финалне серије АБА лиге. Утакмица ће бити одиграна вечерас од 20.30 часова у Београдској арени, а домаћин ће бити екипа Партизана.
Црвена звезда води 2:0 у финалној серији АБА лиге, која се игра на три победе.
Црвено-бели вечерас имају прву меч лопту и у случају тријумфа освојиће титулу у регионалном такмичењу.
Кошаркаши Партизана неће имати право на грешку на вечерашњој утакмици ако желе да наставе финалну серију у регионалном такмичењу. Сада је лопта у њиховом дворишту, имају шансу да са евентуалне две победе пред својим навијачима одведу утакмицу у мајсторицу, где би Звезда имала предност домаћег терена.
Када смо код те предности, она није фиктивна, већ је реална, а то видимо пследњих година где је готово немогуће да један тим направи брејк.
Видећемо да ли ће брејка бити до краја серије. Звезда би са једним окончала финале, док би Партизан са победом вечерас обезбедио и четврти дуел, те могућност да одведе целу серију у пети меч, а тамо је већ све неизвесно.
Тренер црно-белих Жељко Обрадовић коментарисао је прве две утакмице које је његова екипа изгубила.
„Поприлично је јасно због чега смо изгубили претходне две утакмице, није велика филозофија, мислим да је свима јасно. Треба да се припремимо, уз максимално поштовање према противнику и да прође све у фер и спортској атмосфери. Да се прича искуључиво о кошарци. Позивам овом приликом навијаче да нас подрже и бодре као што су то радили целе године“, рекао је тренер Партизана Жељко Обрадовић.
Црвена звезда је победила Партизан на последњих пет мечева у свим такмичењима, што је свакако податак који радује Јаниса Сферопулоса.
„Сада играмо на терену нашег противника и ривала. Оно што је основно и од чега све креће је да морамо да будемо изузетно фокусирани и да се држимо нашег плана игре", рекао је тренер Црвене звезде.
Утакмицу ћете моћи да пратите у текстуалном преносу на Спутњику.
Арсенал - Манчестер сити - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
СПОРТ
Лондон спреман за славље после две деценије – али „грађани“ одлучују
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала