- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ковачевић за Спутњик после великог успеха: „Кад избаците Енглезе – јасно је да добро радите“

© Фото : Фудбалски савез СрбијеДарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС
Дарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Прослављени југословенски фудбалер Дарко Ковачевић, који обавља функцију спортског директора Олимпијакоса, јавио се Спутњику из Атине и причао о историјском успеху црвено-белих из Пиреја.
Фудбалери ће играти у финалу Лиге конференције 29. маја против Фиорентине, кошаркаши су обезбедили Фајнал-фор у Берлину, идентичан је случај са ватерполистима и рукометашима.
Година за понос, година за памћење, а о свему томе за Спутњик је причао бивши голгетер Црвена звезде, Јувентуса и наравно Олимпијакоса.
„Велики, велики успех за Олимпијакос све је ово лепо што се дешава. Посебно се то односи на фудбал, где је то велики успех за грчки фудбал. Финале једног европског такмичења, јако, јако битно“, почео је разговор Ковачевић.
Дарко, који је током Мундијала у Катару био колумниста Спутњика, посебно је поносан на полуфинални двомеч у ком су црвено-бели из Пиреја победили у два наврата фаворизовану Астон Вилу. Прво на Острву 4:2, а онда и у Перију, рутински 2:0. Истакао се маестрални нападач Ел Каби са пет голова у елиминацији Енглеза.
„Када избаците једну Астон Вилу која је четврта у енглеској Премијер лиги, онда је јасно да радите добар посао. Оптимисти смо пред финале у Атини. Све ће стати у тих 90 или 120 минута, можда буду и пенали. Фиорентина је јака екипа, и без обзира на то што ћемо практично бити домаћини јер се игра у Грчкој, они ће имати подршку својих навијача. Самим тим, не мора да значи да је то наша предност што се игра у Атини. Када је реч о Ел Кабију, он је фантастичан фудбалер и ето 'експлодирао' је против једног великог тима, тако се то обично деси. Игра најбољу сезону у каријери и дај Боже да тако настави још дуги низ година“, оптимиста је Ковачевић.
Иза великог успеха Олимпијакоса стоји и један изузетно битан човек – председник Евангелос Маринакис, који је уједно и власник премијерлигаша Нотинем Фореста.
„Вратио сам се у клуб пре три месеца на место спортског директора. Имамо подршку председника што је најбитније. Једноставно, читав тај пројекат Маринакиса, који стоји иза Спортског друштва, и осим фудбала носи заслуге и за ватерполо, рукомет, мушке и женске секције, угледао је светлост дана. Имаћемо на лето пуно посла око трансфера, видећемо шта ће се дешавати“.
С обзиром на то да је Ковачевић поменуо расплет у плеј-офу Грчке, некако се само наметнуло питање да ли се видео са Андријом Живковићем, који је у недељу увече пресудио Олимпијакосу, након што је ПАОК на Тумби славио резултатом 2:0.
Српски репрезентативац прво је маестрално из „маказица“ асистирао Тајсону, да би средином другог полувремена постигао гол.
„Видели смо се. Жиле игра добро константно, то је јако битно за селектора Србије пред Европско првенство у Немачкој, ту нема дилеме“, завршио је разговор из Атине Дарко Ковачевић.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2024
СПОРТ
Превара века: Бисер Барселоне послао брата близанца да игра уместо њега – Румунија бруји о скандалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала